Kadayıf Tatlısı

Standard

Bu bayram öncesi benim işlerimin yoğunluğundan annemin de başka koşturmaları yüzünden fazla bir hazırlık yapamadık. Tatlı için ancak kadayıf hazırlayabildik. Eski bayramların heyecanı artık kalmadı. Herkes bir koşturma bir telaş içinde. Ben küçükken sabah erkenden kalkardık. Abim ve babam bayram namazına giderdi. Onlar gelince önce biz çocuklar anne-babamızın elini öperdik, sonra da büyüklerimiz bayramlaşırdı. Kahvaltı için de anneannemlere gider orada bütün aile toplanırdık. Teyzemler, kuzenlerim, dayımlar kocaman bir aile keyifle kahvaltımızı yapar sonrasında herkes kendi programınca bayram ziyaretlerine başlardı. Şimdilerde bayram ziyaretleri yok denecek kadar azaldı. Biz ailece bu bayram ritüellerini elimizden geldiğince devam ettirmeye çalışıyoruz.

Kadayıfa gelecek olursak ben fazla kızarmış çok kıtır kadayıfı sevmiyorum. Benim kadayıfım biraz yumuşak olucak. Herkesin damak zevki farklıdır tabi kimi fazla kızarmış ister kimi yumuşak olsun der. Burda görmüş olduğunuz kadayıf ikisinin ortasındaydı. Yani ne kıtırdı ne çok yumuşakdı tam kararındaydı anlıyacağınız.
Malzemeler
  • 700 gr. Tel Kadayıf
  • 125 gr. Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı
  • Arasına 1,5 Su Bardağı Çekilmiş Ceviziçi

Şurubu İçin

  • 4,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 3-4 Damla Limon Suyu

Kadafı tepsiye yayıp elimizle didikleyerek parçalıyoruz. Tavada erittiğimiz tereyağına zeytinyağını da ekleyip kadayıfın üzerine gezdirip elimizle harmanlıyoruz. Kadayıfı ikiye ayırıp ilk partiyi tepsiye sıkıştırarak döşüyoruz. Araya ceviziçini döküp kalan yarısını döşüyoruz. Mümkün olduğunca elimizle bastırarak sıkıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Kadayıfımızı 45-50 dakikada ağır ağır pişirirsek hamur olmasını engelleriz. Şurubunu da bir tencereye şeker ve suyumuzu karıştırarak kısık ateşte 20-25 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek hazırlıyoruz. Her ikisi de ılıkken şerbetini döküyoruz. Afiyet Olsun….
EK NOT: Sevgili arkadaşlar Kadayıf için güzel yorumlarınızı Anneme iletiyorum. Farkettimki yazımda kadayıfı annemin hazırladığını belirtmemişim. Sevgiyle…

Reklamlar

21 responses »

  1. aysel cım, ne kadar haklısın..maalesef bız bu bayram kuzenlerımle bıle görusemedık desem:( bayramda bıle calıstı maalesef:( ancak msn de görusebıldık..su teknolojı hayatımıza gırdığınden berı telefon bıle acılmaz oldu:( maıller mesajlar…..halbuku eskıden ıcımızde bır heyecan olurdu bayram oldumu..şimdilerdeee ıse…neyse, onemlı olan bızlerden sonrakı nesle bazı ananelerı bırakabılmek değılmı?? kadayıf yapmıssın ellerıne sağlık..benımde hala ramazandan berı acılmamıs bır pk kadayıfım var.. bakalım ne zamana kısmet olacak:))sevgılerfıdan

    Beğen

  2. Fidancım Hoşgeldin. Hani derler ya silah icat oldu mertlik bozuldu diye teknoloji geliştikce bizler de dediğin gibi mesajla, msn le haberleşir olduk. Her zaman bekliyorum canım sevgiyle…

    Beğen

  3. Ayselcim merhaba, ellerine sağlık anlaşılan kadayıfta zevkimiz aynı bende hafif yumuşak ama altın rengi kadayıfı severim, yağının ölçüsü de tam damak tadımıza göre muhakkak deneyeceğim… Sevgilerimi gönderiyorum 🙂

    Beğen

  4. Merhaba Ayselcim ellerine sağlık kadayıf çok güzel görünüyor ..Eski adetlerimizi sürdürmek lazım biz ailemizden öyle öğrendik çocuklarımızada yaşatmak ve öğretmek lazım yoksa akrabalık unutuluyor ve evde gelen olurmu diye bekleniyor …Şu yaşam şartları neleri aldı götürdü hayatımızdan değilmi 😦 Ellerin dert görmesin canım Sevgilerimle

    Beğen

  5. Ayselcim bu arada ekşimikli biber hazır sayfamda ziyaretini beklerim. Kusura bakma o gün yaptım ama pc ye giremedim dün yayınlayamadım kusura bakma kısmet bugüneymiş..Sevgiler

    Beğen

  6. Zerrin Hoşgeldin;Safrana dediğim gibi dolapta şurubu dökülmemiş bir tepsi kadayıf duruyo. Siz haber verin ben hemen şurubunu dökeyim. Hep birlikte yeriz 🙂 Her zaman beklerim. Sevgiyle..* Yasemin sayfanı ziyaret ettim. Eline sağlık. Denenecekler arasına aldım. Sevgiyle…

    Beğen

  7. Aysel’ciğimHayırlı olsun, çok beğendim blogunu ellerine sağlık…Ben de kadayıfı biraz kuru ve az şerbetli severim. Anneciğinin ellerine sağlık.Sevgiler

    Beğen

  8. Sevgili Eda hoşgeldin bloğuma. Blog düşüncelerin için çok teşekkürler. Kadayıf yorumun da anneme iletildi 🙂 Her zaman beklerim. Sevgiyle…

    Beğen

  9. Ayselciğim, anneciğinin ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Ben de yıllar var ki kadayıf yemedim. Kilo almayayım diye genelde sütlü tatlıları tercih ediyorum ama bu kadayıf beni baştan çıkarabilir.Bol tarifli günler dileğimle hoşcakal…

    Beğen

  10. Merhaba Işıl Abla,Nedir bu çektiğimiz kilolardan? Bende kilo almamak için sürekli spor yapıyorum. Ramazan nedeniyle ara vermiştim dün akşam itibariyle yeniden başladım. Sağlıklı kilosuz günler diliyorum…Merhaba Nino, Bloğuma hoşgeldin. Yine gel… Sevgiyle…

    Beğen

  11. Selamlar Aysel,Blogun hayirli, gecmis bayramin mubarek olsun. Kadayif cok guzel ama, ben biberlere bittim arkadasim:) Ben de cok severim taze biberi, masallah sana. Seneye ben de yetistirecegim ins.Sevgiyle kal, yine gorusmek uzere ins…Nurgul

    Beğen

  12. Merhaba Nurgül,Siteme hoşgeldin. Güzel yorumun için teşekkürler. Umarım sen de mutlu bir bayram geçirmişsindir. Emek vererek elde edilenlerin tadı bir başka oluyor. Balkonda 3-5 tane biber kaldı sanırım. İkram edebilirim… Her zaman beklerim Sevgiyle…

    Beğen

  13. Sevgili Yeşim Teşekkürler. Tarifimi yayınladım komşum :))**Sevgili Zerrin uçağın kaçta?? Seni nerden alayım??**Sevgili Serinmavi bloğuma hoşgeldin. Bayramlar misafirle güzelleşiyor. Bloglar da sizlerin yorumlarıyla anlam kazanıyor. Böylesi güzel yorumlar almak beni çok mutlu ediyor. Her zaman bekliyorum. Sevgiyle öpüyorum.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s