Patates Dolması

Standard

  •   İşlerimin yoğunluğundan yeni tarif vermekde geciktim. Son günlerde ülkemizde yaşanan acı olayların etkisiyle de fazla bir şey yazmak istemedim. Dilerim böylesi acılar bir daha yaşanmaz.

    Patates dolmasının tarifini paylaşmak istedim sizlerle. Bu yemeğin benim mutfağa girip kendi başıma yaptığım ilk yemek olmasından bendeki yeri ayrıdır. Adını hatırlamadığım bir kitapda görüp heveslenmiştim yapmaya. O gün bu gündür çok severim ben Patates Dolmasını. Aslında geçen seneki Patates Yemek Etkinliğine bu yemekle katılmıştım. Ancak o zaman blogum yoktu. Sevgili Evren’de resmi bile olmadığı halde tarifimi beğenip yayınlamıştı. Burdan Evren’e sevgilerimi gönderiyorum. Genelde bu yemeği yaptığımda fırında makarna da yaparım. Ama bu sefer makarna yoktu.
    Tarifimiz ve Malzemeleri Aşağıda Sayıyorum.

  • 6 adet patates
  • 300 gr kıyma
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Karabiber, tuz, pul biberPeki Nasıl Yapılır ? Patatesler yıkanır, soyulur, ortadan ikiye kesilir, içleri biraz oyulur ve tuzlanir. Ben genelde bol yağda patatesler hafif pembeleşene kadar kızartıyorum. Ama daha hafif olsun derseniz biraz yumuşayıncaya kadar 
haşlayabilirsiniz. 2 kaşık yağ kızdırılır, doğranmış soğan kavrulur, kıyma eklenir. Kıyma ve soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salça eklenir. Ince kıyılmış maydanoz eklenir. En son baharatlar eklenir. Kızartıp yağını emmesi için kağıt havlunun üzerine aldığımız patateslerin içine kıyma harcımızdan dolduruyoruz. Fırına dayanıklı bir kaba dizdikten sonra 1 bardak sıcak su içinde 1 yemek kaşığı salça eritilir, kalan 1 kaşık yağ eklenir ve patateslerin üzerine dökülür. Fırında 15-20 dakika 180-200 derecede pişirilir. Yanında turşuyla çok seveceğinizi düşündüğüm bir yemektir. Afiyet Olsun…
Reklamlar

15 responses »

  1. Ellerinize saglik aysel hanim. aslinda ben kendim yapip fotografini da koymustum ama simdi bir bakayim dedim ki fotograf yokolmus, evden arsivleri karistirayim, bulabilirsem eklerim. cok guzel bir yemekti, ellerinize saglik yeniden.

    Beğen

  2. Teşekkürler Sevgili Evren. Hoşgeldin. Benimde sevdiğim bir yemektir. Bu yemek hem benim ilk yaptığım yemek olması açısından hemde sizin aracılığınızla katıldığım ilk etkinlik yemeği olmasından özeldir. Sevgiyle…

    Beğen

  3. Tijen Ablacım küçükler, büyükler patatesi kim sevmez ki…* Ferhanca ziyaretin için teşekkürler. Seve seve göndereyim turşuyu…* Yeşimcim haklısın her hali güzel patatesin. Hele salatası bana yeter de artar…*Lezzet Gemisi hoşgeldin. Denemi tavsiye ederim. Hem kolay hem lezzetli bir yemek…**Yorumlarınızla beni yalnız bırakmadığınız için teşekkürler. Sevgilerimi gönderiyorum.

    Beğen

  4. slm:)öncelikle ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim bu arada hemşeri sayılırız bende ankara doğumluyum:)patates dolmasını bende tavuklu mantarlı yapıyorum ama kıymalıda nefis görünüyor deneyeceğim ellerinize sağlık görüşmek üzere sevgiler

    Beğen

  5. Sevgili Serap, hoşgeldin. Ben de bir dahaki sefere mantarlı deneyim tarifi varmı sitende? Sevgiyle…***Sevgili Hünerlieller sana katılıyorum ben de patatesin her salini severek tüketirim. Bu hali de gayet lezzetli oluyor deneyince de yorumunu yzarmısın? Sevgilerimle…

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s