Elmalı Turta

Standard

Esra’nın aramızdan ani ayrılışı hepimizi çok üzdü. Bir çok arkadaşım gibi benim de elim yeni tarif vermeye gitmedi. Arkadaşları dolaşıp neler yaptıklarına bakmak içimden gelmedi. Ara ara Büyüleyen Mutfağa gittim; eski yazılarını okudum. Ama herşeye rağmen hayat devam ediyor. Esra şimdi en güvenli ellerde. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın.

Gelecek tariflere ekleyip beklettiğim Elmalı Tartı yazayım artık. Ay sonlarında ve başlarında işlerim çok yoğun oluyor, o yoğunluğa bir girersem en az bir hafta daha beklemek zorunda kalacakdı.

ELMALI TART

Tart Hamuru İçin
* 2 Yumurta
* 1 Çay Bardağı Yoğurt
* 1 Çay Bardağından biraz az sıvıyağ
* 1 Çay Kaşığı kabartma tozu
* 1 Çay Bardağı toz şeker
* Aldığı Kadar Un (Bu tabiri sevmesemde bazen kullanmak gerekiyor işte)

Üzeri İçin
* 3 Adet Orta boy Elma
* 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
* 2 Yemek kaşığı toz şeker
* Bir miktar çekilmiş ceviz içi
Öncelikle bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek tart hamuru hazırlanır. Hamurdan küçük bir parçasını ayırıp buzlukda donduruyoruz. Kalan hamurumuzu orta boy tepsi veya tart kalıbına elimizle bastırarak yayıyoruz. (Benim kullandığım orta boy bir tepsiydi küçük tart kalıplarıyla yapılanlar bizim eve yetmiyor 🙂 ) Diğer yandan üzeri için elmaları rendeleyip, şekerini katarak suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alınca tarçınını ve ceviz içini ekliyoruz. Elmalar ılıyınca hamurumuzun üzerine yayıp buzlukta dondurduğumuz hamuru rendeleyerek önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktığında pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz. Ben yanında yine fırında pişirdiğim sigara börekleriyle servis yaptım. Elmalı pasta, elmalı tart hiç farketmez elmalı tadları seviyorum ben. Eğer sizde seviyorsanız buyrun deneyin. Afiyet olsuuuuuunnnn…
Reklamlar

15 responses »

  1. Ayselciğim, ben de elmalı tartları sevenlerdenim.Hamurunun İçinde az yağ olması da ayrıca çok hoşuma gitti. Uzun zamandır ben de yapmıyordum.Çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık.Sevgilerr,

    Beğen

  2. Aysel’ciğim,Tabii ki dereotu sevmiyorsan scone’u tatlı deneyebilirsin. Zaten orjinali tatlı ama çok az şeker konuyor, İngilizler krema ve reçelle yiyorlar daha çok.

    Beğen

  3. NAŞİDECİĞİM TEŞEKKÜRLER. HAKLISIN HAYAT DEVAM EDİYOR.MELEKCİĞİM TEŞEKKÜRLER. SANADA İYİ HAFTASONLARI. MUTLU TATİLLER.IŞIL ABLACIĞIM YAĞI AZ OLMASINA RAĞMEN YUMUŞACIK BİR HAMURU VARDI. TEŞEKKÜRLER SİZLERDEN BU ÖVGÜLERİ ALMAK NE GÜZEL.EDACIĞIM HAYAT HIZLA AKIYOR. BİZLER ARKASINDAN KOŞUYORUZ. BAZEN O GALİP GELECEK BAZEN BİZ. HANDECİĞİM ELMASEVENLER KLÜBÜ AÇSAKMI ACABA 🙂 SEVGİLİ KITCHENSWEETKICHEN ÖNCELİKLE HOŞGELDİN VE TEŞEKKÜRLER :)SEVGİLİ BENGİSU BİZİM MUTFAKDA DA SIK YAPILAN BİR TARTDIR BU.ZEYNEPCİĞİM ELMASEVENLER KLÜBÜNE HOŞGELDİN 🙂 SANIRIM BÜTÜN ELMASEVENLER BURDA :)TİJEN ABLACIĞIM BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER. ŞU İNGİLİZLER AĞIZLARININ TADINI BİLİYORLAR AMA BEN KREMA YİYEMİYORUM. (KOLESTEROL YÜZÜNDEN YASAKLILAR ARASINDA) 😦 LEZZET GEMİSİ EYVAH EYVAH NAPICAM BEN ŞİMDİ. ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM SOBEEEEE. SAKLANMAYAN EBEEE :)SICACIK YORUMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER. MUTLU TATİLLER…

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s