Brüksel Lahanalı Tavuk

Standard

BOL SEBZELİ TAVUK
Her mevsimin ayrı bir güzelliği var; sebzeleri var. Son yıllarda kışın çilek yazın portakal bulabiliyoruz gerçi ama bunların hepsi zamanında daha güzel ve lezzetli oluyor. Bende kış sebzelerinin nimetlerinden faydalanmak için Brüksel Lahanalı, bol sebzeli tavuk yaptım.
Daha önce Brüksel Lahanasını hiç pişirmedim ama marketde görünce alıp denemek istedim. İyi ki denemişim. Gerçi nasıl pişirmek gerektiği hakkında da bir fikrim yoktu. Eve gelince bloglar arasında biraz gezindim ve t
arif için bir yere bağlı kalmadan kendimce bu şekilde pişirdim.
Tarifine geçelim isterseniz.
Malzemeler :
250 Gr. Brüksel Lahanası
2 Parça Tavuk Filetosu
2 Adet Kabak
1 Adet Havuç
1 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Sivri Biber

1 Adet Orta boy kuru soğan

2 Diş sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı sıcak su
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Kekik, Kırmızı biber
Tavukları yıkayıp kuşbaşı doğradım. Ayrı bir kapta tavukların üzerine zeytinyağı sarımsak kekik tuz ve kırmızıbiberini ekleyerek 1 gece sosta beklettim. Ertesi günde Havuçları, kabakları ve biberleri jülyen doğradım. Ben yine balkonda yetiştirdiğimiz yazdan kalma acı biberlerden bir tane ekledim. Brüksel lahanalarını temizleyip yıkadım. Soğanları halka halka doğradım. Soğan dışındaki sebzeleri 10 dakika kadar haşladım. Fırın kabına önce soğanları yaydım. Üzerine soslu tavuk ve haşlanmış sebzeleri ekledim. 1 çay bardağı sıcak suda erittiğim salçayı üzerine gezdirdikten sonra kiraz domatesleri de ekleyerek fırında 30-35 dakika pişirdim.
Ben sosda bekletmeyi düşünmüyordum aslında ama o akşam tam tavukları doğrayıp sebzelere geçmek üzereyken arkadaşlarımız yemeğe çağırınca tesadüfen beklemek zorunda kaldı. Böylece sarımsak ve kekik tavuğa iyice geçmiş oldu. Aslında tavuk eklemeden bile pişirilebilir artık siz nasıl denemek isterseniz. İnanın çok lezzetliydi. Ben acaba beğenilmezse diye düşünürken ertesi güne kalmadan hepsi bitti. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Afiyet olsuuuuunnn…

Bu da pişmiş halinden bir görüntü.
Reklamlar

46 responses »

  1. Aysel’ciğim,Çok güzel ve sağlıklı bir yemek olmuş. Resimlerde de o kadar canlı ki hemen bir tabak da ben alabilir miyim demek geliyor insanın içinden.Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle,

    Beğen

  2. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Brüksel lahanasını haşlanmış şekliyle sade yemeyi bile çok severim.Ayrıca süper bir ödem söktürücü özelliği varmış.Sevgiler..

    Beğen

  3. Merhaba canim, sevdigim brüksel lahanasi tavukla birlesince kimbilir nasil güzel bir lezzet olmustur, ellerine saglik. Yemegin harika görünüyor.Selam ve sevgilerimle..

    Beğen

  4. * SELAM NİL TEŞEKKÜRLER CANIM.* SERAPCIĞIM BUYUR AL CANIM TEŞEKKÜRLER… * EYVAHYEMEKYANDIOCAKBATTI, İLK ZİYARETİN SANIRIM HOŞGELDİN TEŞEKKÜRLER…* SERAP HANIM BENDE ÇOK SEVDİM, SIK SIK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM…* IŞIL ABLACIĞIM ÇIK TEŞEKKÜRLER. RESİMLERDE FAZLA USTA DEĞİLİM AMA EN İYİ GÖRÜNTÜYÜ YAKALAMAK İÇİN EPEYCE UĞRAŞIYORUM…* SERPİL ÇAĞLAYAN HOŞGELDİNİZ. HAKLISINIZ BOL VİTAMİNLİ BİR YEMEKTİ. TEŞEKKÜRLER.* SEVGİLİ TOLUNAY TEŞEKKÜRLER.* ASLICIĞIM ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİĞİNİ BİLMİYORDUM SÖYLEDİĞİN İYİ OLDU TEŞEKKÜRLER.* SEVGİLİ BETÜL KESİNLİKLE LEZZETİ ÇOK GÜZELDİ. BEN YAKLAŞIK 2 TABAK YEDİM :)* YARENCİĞİM SANA KATILIYORUM. HEM KOLAY HEM ŞIK Bİ YEMEK OLDU.* KEVSER HANIM SANIRIM LEZZETİNİ BİR GECE SOSTA BEKLETMEYE BORÇLUYUZ SANIRIM. YAPARSANIZ 1 GECE SOSTA BEKLETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.HEPİNİZE SICACIK KOCAMAAAAAN SEVGİLERİMLE. ZİYARETİNİZ VE GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…

    Beğen

  5. Ben Trde iken seviyordum brüksel lahanasini.Az bulunuyordu yaa o zamanlarda ondan heralde.Simdi bollluguna geldim almanyada cokda ucuz ama daha bir kere bile yapmadim:)) Belki ilk geldigim yillarda yapmisimdir.Hatirlamiyorum.Sizinkide ne guzel olmuselinize saglikwww.aynurdantarifler.blogspot.com

    Beğen

  6. AYNUR HOŞGELDİN. MADEM BULUNDUĞUN YERDE BOL BENCE FIRSATI KAÇIRMA.* NİHANCIĞIM BLOG MANŞETİ NE İYİ DÜŞÜNMÜŞ ZERRİNİM. SANADA ZERRİNE DE SEVGİLER.*LEZZET GEMİSİ ÇOK TEŞEKKÜRLER 🙂 BÖYLE YORUMLAR ALMAK NE GÜZEL…*KIZILCIK ŞURUBU, PASTACINİNO NE İYİ YAPTINIZ DA GELDİNİZ. SAĞOLUN…* ZERRİNİM CANIM SENİ BURDA GÖRMEK NE GÜZEL. HERKESE KOCAMAAAANN SICACIK SEVGİLER…

    Beğen

  7. Merhaba,Böyle güzel bir yemeği görüpte yorum yapmadan geçmek istemedim.Ellerinize sağlık.Görüntü süper eminim tadı da öyledir.Benim içerisine tavuk giripte sevmediğim bir yemek olmamıştır.Brüksel lahanasının tadını ise hiç bilmiyorum.Bu tarifle öğreneceğim inşallah.Hoşçakalın…

    Beğen

  8. Aysel’cim yemeğin rengarenk ve çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık 🙂 Bu arada sana Zeytinyağlılar etkinliği için bir tarif yolladım umarım mailimi almışsındır. Senden onay maili alamayınca merak ettim. Bir sorayım dedim :)Sevgiler

    Beğen

  9. canım ellerine sağlık.yemeğin renkleri harika olmuş.bir keresinde zeytinyağlı pişirmiştim ama evdekiler beğenmedi:))ben bayılmıştım aslında ama…bende ne olursa olsun yenecek bu lahana diye çiğ çiğ salatalara doğruyorum.o şekilde severek yiyiyorlar.belki bunuda severler. bir kere daha pişirip denemek lazım:)))

    Beğen

  10. aysel yamak güzel görünüyor ben hiç brüksel lahanası pişirmedim nedense sanki lezzetli değilmiş gibi geldi bana ama öyle değil sanırım deneyeceğim.Senin şu habire doğrayan ve çırpan aileyede bayıldım vallahi pek bi hararetli çalışıyorlar nazar değmesin tütütü maşallah hoşçakal

    Beğen

  11. Sevgili Melek, Bence kesinlikle denemelisin çok lezzetliydi…Baharçiçeği evet seninkide gayet güzel ve renkli olmuş…Pastacı Rapunsel çok teşekkürler…Herkese sıcacık kocamaaaan sevgiler…

    Beğen

  12. Sevgili Aysel merhaba, benim tavuk yemeklerine düşkünlüğüm malum… 🙂 O nedenle en kısa zamanda yapacağım bu yemeği, güzel tarifin için çok teşekkürler, sevgiler 🙂

    Beğen

  13. Hem güzel, hem sağlıklı bir tarif olmuş bu. Ben de bugünlerde bürüksel lahanası ile bir yemek yapayım diyordum. Çok beğendim, ellerine sağlık:)Sevgilerimle…

    Beğen

  14. Sevgili Safran seni aramızda görmek çok güzel. Denediğinde yorumunu öğrenmek isterim.Sevgili Bocuruk,Çok teşekkürler. Sende denediğinde düşüncelerini paylaşımısın benimle :)Sıcacık kocamaaan sevgiler…

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s