KAHVALTILIK EKMEKLER – YE#31

Standard
Aralık ayında 29. Yemek Etkinliğine ev sahipliği yapınca bu işin ne kadar zor ve yorucu olduğunu çok iyi anladım… Etkinlik süresince gönderilen tarifleri atlamamak için pür dikkat çalıştım. Sanırım kimseyi üzmeden kırmadan bütün tarifleri yayınlarak görevimi yerine getirdim. Ama baktım bu iş öyle kolay değil; ben zaten daha yolun başında bir blogcuyum, bundan sonraki etkinliklere tarifimi göndermeden sadece sayfamda yayınlayarak katılma kararı aldım.

Bu ayki etkinlik konusu Bayatlayan Ekmekler ve etkinlik sahibi Soframız-Hale .
Şimdi aynı yöndeyiz..... #31 etkinlik

Sevgili Hale’ye kolaylıklar diliyorum. Ben de tarifimi Hale’ye göndermeden yayınlıyorum.
Pazar kahvaltılarında benim en çok sevdiğim ekmeklerdir bu tarif. Hem bayatlayan ekmekler değerlenir, hem de benim midem bayram eder. Sıcak sıcak yemesi harika olur. Gerçi ben fazla yapar akşam üzeri acıkınca soğuk da yerim…
*****
Gelelim ekmeklerimize;
Bayat ekmek miktarına göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz. Kısaca sayacak olursak;
Orta boy soğan yemeklik doğranır. Sıvıyağda pembeleştirilerek ocakdan alınır. Ufalanmış beyaz peynir ve yumurtayla buluşturulur. Tercihe göre kekik ve kırmızı biber eklenebilir (Ben genelde kırmızı biberi üzerine gezdiririm). Tuzunu da unutmayalım tabii… Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine sürülerek fırının ızgarasında nar gibi kızartılır. Sonrasında gelsin çaylaaaaaaarrr…
*****
Bu şekilde ekmekler peynirli pide gibi oluyor… Dediğim gibi pazar kahvaltılarında favorimdir kendileri…
*****
Bu etkinlikler sayesinde bir çok değişik tarifler öğreniyoruz. Katılımcıların ellerine sağlık… Sıcacık kocaman sevgiler…
Reklamlar

19 responses »

  1. Canımın içi Aysel, bende kahvaltıda fırında peynirli ekmekler yaparım. Ama soğan koymayı hiç denemedim..Birde senin tarifle yapmalı.Ellerine sağlık hayatım.öpüyorumkocamanından sevgiler.www.misssgibi.com

    Beğen

  2. canım etkinlik zor iş gerçekten..ben hiç yapmadım ama ona benzer bişeyle uğraştım..insanın zamanını baya alıyor..sadece onunla ilgilenmen gerekiyor…..ekmeklerin çok lezzetli görünüyor…ellerine sağlık canım…

    Beğen

  3. Ayselcim tam da şu saatte nasıl canım çekti ya..Ama dediğin gibi yanında mutlaka çay olmalı. Ben de yaparım ama soğan fikri çok hoş, bir de böyle deneyeceğim.Sevgiler, eline sağlık.

    Beğen

  4. ZERRİNCİĞİM DENEMENİ TAVSİYE EDERİM. BEĞENECİĞİNE EMİNİM…SEVGİLİ NİLGÜN, SERAP VE LAVANTİN ÇAYLA ÇOK YAKIŞIYORLAR DOĞRUSU… TEŞEKKÜRLER GÜZEL YORUMLARINIZA…DİSALCİĞİM ETKİNLİK İŞİ GERÇEKTEN ZOR VE YORUCU… AMA ÇOK DA ZEVKLİ… EKMEKLERİ BEĞENDİĞİNE SEVİNDİM…SEVGİLİ GÜL RESİMDE PORTAKAL SUYU VAR AMA KAHVALTI MASASINDA ÇAY DA VARDI… ÇAYSIZ OLMAZ Kİ 🙂 EDACIĞIM BU PAZAR DENEYEBİLİRSİN. SOĞANLI KESİNLİKLE ÇOK GÜZEL OLUYOR…KEPÇELERİN EN SİHİRLİSİ FEYZAMMMM… MERSİ ŞEKERİM BEN DE SENİ ÖPTÜMMM :))SEVGİLİ GÖNÜL VE YEŞİMİM SİZLERE DE TEŞEKKÜRLER… SICACIK SEVGİLER VE ÖPÜCÜKLER…

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s