MISIR UNLU KEK

Standard
Mısır unlu keki geçtiğimiz günlerde bana ziyarete gelen “Çölyak” hastası bir ablam için yaptım. Çölyak hastalığı bir bağırsak allerjisi ve maalesef ki tedavisi yok. Tek çözüm ömür boyu yapılacak diyet.

*****
Ben de Selma Abla’mın sağlığını düşünerek ona Mısır Unlu Kek Hazırladım. Allah tüm hastalarımıza şifa versin diyerek kekin tarifini veriyorum…
*****
2 Yumurta
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağından biraz az ılık süt
1,5 Su Bardağı Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1/2 Paket Kabartma Tozu
Dolu dolu 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz
Çekirdeksiz Siyah ve Yeşil Zeytin
2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Karıştırma kabında yumurta, tuz ve şekeri çırpıyoruz. Ilık sütü, zeytinyağını ekledikten sonra mısır ununu, mısır nişastasını ve kabartma tozunu karıştırıp bildiğimiz kek kıvamında olacak şekilde ayarladım. Zeytinleri ve kaşar peyniri rendesi ekleyerek yağlayıp unladığımız baton kek kalıbında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz….
*****
Mısır unlu kekimizi yine mısır nişastasıyla yapılmış vişneli puding ve zeytinyağlı yaprak sarmasıyla ikram ettim…
*****
Ben bu keki çok beğendim. İçine değişik malzemeler koyarak tekrar yapmayı düşünüyorum… Sizlere de tavsiye ederim… Sıcacık Kocaman Sevgiler…
Reklamlar

26 responses »

  1. Aysel’ciğim,Kek çok güzel olmuş canım. Ellerine sağlık. Misafirini düşünerek onun sağlığına uygun yiyecekler hazırlaman çok ince bir düşünce. Seni kutlarım.Ayrıca yeni header’ında çok hoş olmuş.Sevgilerimle,

    Beğen

  2. bu hastalığı duyduğumdan beri şükrediyorum Allaha….ne zor dimi un ve unlu mamulleri yiyememek…ve glutensiz malzemelerin ne kadar pahalı olduklarını gördüm…Allah şifa versin……..ellerine sağlık nefis olmuş…

    Beğen

  3. Ayselciğim, banner nefis olmuş. Güle güle kullan ahaytım. Şablonuna alışmaya çalışıyorum. Biraz dolaşacağım blogunda:) alışma turu :))Mısır unlu kekte enfes olmuş. Ellerine sağlık hayatım.sıcacık sevgiler.www.misssgibi.com

    Beğen

  4. Selamlar canım öncelikle ablana acil şifalar diliyorum.Allahım büyüktür Bu arada kekine bayıldım arkadaş listeme aldım seniilk defa denediğim bir tarif ekledim bende beklerim canım

    Beğen

  5. öncelikle hastaya sabır diliyorum önündeki her nimeti yiyememek değil belki ama yedirememek ne demektir bilirim benimde oğlumda besin allerjisi bağırsak intoleransı var son 6 aydır çok daha rahatız çünkü 2 yaşına girdiğinden beri çok daha kuvvetlendi umarım birgün sizinkide temelli geçer. çölyak hastalarının mısır unu yiyebildiğini bilmiyordum bunuda öğrendik.. teşekkürler

    Beğen

  6. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler………————————————————————————————————–SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;25.02.2008–02.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://papatya68.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “16” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE……AYNUR

    Beğen

  7. Aysel’ciğim,Haklısın, ben de leylakları çok özlüyorum. Ne güzeldir o kokular. Antalya’da sadece bir yerde leylak gördüm, neredeyse gidip öpecektim!

    Beğen

  8. Aysel’ciğim,Çölyaklı bir tanıdığım var ve ona hep değişik lezzetler arıyoruz. Bu güzel tarifin için çok teşekkürler. Hemen yapıp tattırmam lazım kendisine…Ellerine sağlık canım,Kocaman sevgiler……

    Beğen

  9. Aysel’ciğim,Allah sağlık versin hepimize, öncelikle de hastalarımıza. Eline sağlık. Mısır unlu keki ben de sabahları işyeri için yapıyorum çok iyi oluyor.Sevgilerimle…

    Beğen

  10. geçen gün annem mısır unuyla birşeyler yaparken aklıma düştü neden mısır unlu kek yapmıyoruz diye birde üzerine senin bu tarifin güzel tevafuk oldu.ellerine sağlık Aysel abla.

    Beğen

  11. Sevgili Aysel, bana sorduğun soru hakkında pek bilgi edinemedim ma limon rüyasına kerma yerine süzme yoğurtla deneyebilirsin. Crem fraice’in tadı biraz süzme yoğurdu andırıyor çünkü. İnşallah başarılı olursun.Selamlar…

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s