GECİKMİŞ YILBAŞI PASTASI

Standard

Son zamanlarda yine mutfağa fazla zaman ayıramaz oldum… Öyle aman aman bir arşivim de olmadığı için bloğumu nasıl güncellesem diye düşünüyordum… Aslında bu pastayı yılbaşında bize gelen arkadaşlarım için yapmıştım aynı zamanda canım anneciğimin de doğumgünü pastasıydı…

Ama dış ganajını sürmeyi iyi beceremediğim için zamanında tarifi vermemiştim… Şimdi siz ustaların fikrini almak istediğim için hem de sayfaya yeni bir şeyler eklemek için yayınlamaya karar verdim… Sizce ganajı düzgün sürememiş olmamın sebebi nedir? Tecrübelerinizi bana aktarırsanız sevinirim…

Bu pastayı yapmak için çok arkadaşımızın sayfasını ziyaret ettim ne yapsam, ne etsem bir türlü karar veremedim… En sonunda hepsinden karma bir şeyler kapıp ortaya bu pastayı çıkarttım… Her ne kadar dış süslemesi istediğim gibi olmasa da tadı lezzeti mükemmeldi…

Pandispanyasının tarifini Sevgili Missimmm Zerrinden aldım… Harika bir pandispanya oldu… Misimm kuşum sayende teşekkürler…

Ara kreması ve Dış ganaş içinde Pastacı Burcu’nun sitesindeki tarifleri uyguladım. Klasik pastacı kreması ve çikolata ganaş… Burcu da sağolsun çok güzel anlatmış tarifleri…

Pandispanyasını pişirdikten sonra ikiye ayırdım ve biraz sütle ıslattım. Araya muz dilimleri dizdim. Üzerine Burcu’nun pasta kremasını sürdüm ve ikinci katı koydum. Dışını yine Pastacı Burcunun tarifiyle Çikolata Ganaşla kapladım… Üst süslemesini sıcak ganaşa batırarak yağlı kağıtta bir süre donmasını beklediğim dilimlenmiş muzlarla yaptım. Ve çevresine rulokatları sıraladım… Kullandığım tabak ise işyerinden arkadaşım Canım Kuzucuğum Sezenimin yılbaşı hediyesiydi…
Burdan Sezenime şık seçimi için tekrar teşekkür ediyorum.
Reklamlar

About Bizim Mutfak-Aysel

2007 Ekiminde (sicakpaylasimlar.blogspot'da) başlayan macera 2012'den bu yana wordpressde devam etmekte. Mutfakta Olmayı Çok Seven Ankaralı Bir Mali Müşavirin paylaşımlarındasınız.

26 responses »

  1. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş pastan… sana bu konuda yardımcı olamayacağım pastaların üstünü bende düzgün süremem nedense ama kremayı hiç ellemeden döküp kendi halinde kekin üzerinde yayılmasını beklersen belki spatula değmediği için daha düzgün olabilir.Yalnızca bir fikir….Bu arada bana attığın yorumu yanlışlıkla silmişim okuyamadım bile:((((( Çok özür dilerim…Sevgilerimle…

    Beğen

  2. Canım Ayselim, beğenmene öyleee sevindim ki. Valla ister düzgün olsun ister olmasın öyle iştah açıcı görünüyorki benim için hiç önemli değil. Söylemesen farketmezdim. Çünkü çikolatalı muzlara kitledim. :)))Ellerine sağlık hayatım.sıcacık sevgilerimle…www.misssgibi.com

    Beğen

  3. şahane olmuş canım ellerine sağlık..bu arada pastanın kekini fırın ızgarası üzerine koyup kepçeyle ganajı üzerine dökersen kendi halinde yayılırsa daha düzgün bir görüntü oluyor umarım sana yardımcı olabilmişimdir..öpüyorum sevgiler

    Beğen

  4. Aysel’ciğim,Çok güzel olmuş pastan. Ellerine sağlık canım.Serabın dediği gibi mümkün olduğunca spatulayı az kullanarak yaymaya çalışırsan daha düzgün olacaktır. Bu konuda Zinnur çok güzel ipuçları veriyor bloğunda. Onun temel tariflerinde çikolatalı glazür var. Onu oku derim.Kucak dolusu sevgiler,

    Beğen

  5. Usta sayılmam ama bence de spatulayla sürmek yerine üstüne dökmeyi deneyebilirsin. Ayrıca pastan çok da güzel görünüyor. Eline sağlık.Sevgilerimle…

    Beğen

  6. Ayselimmm, üstü böylede çok enfesss, harika vallahiiii.Çikolata işin içine girince herşey enfess oluyor..İyiki çikolata var valla… Yoksa ben napardım :)))Ellerin dert görmesin canım aplammmmm :)))Kocaman öptüm güzel yanaklarından…

    Beğen

  7. Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..www.aynurdantarifler.blogspot.com

    Beğen

  8. PASTA MUHTEŞEMM. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.Ümit edelim ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde, yeniden bir uyanışa vesile olsun, Mevlid Kandiliniz mübarek olsun…

    Beğen

  9. ASLICIĞIM,HASRETCİĞİM,ZERRİNİM MİSSSİMMMBURÇİNCİĞİM,NİL,EZGİ,SERAPCIĞIM,YENİ TADLAR,CANIM EDACIĞIM,HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM.BİR DAHAKİ PASTA DENEMESİNDE UYARILARINIZA DİKKAT EDECİĞİM…

    Beğen

  10. IŞIL ABLAM GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER… ZİNNUR ZATEN SÜREKLİ TAKİP ETTİKLERİM ARASINDA. PASTA YAPARKEN TEKRAR İNCELERİM…ELVANCIĞIM TEŞEKKÜRLER CANIM ÖPÜYORUM…FEYZAM FİDANIM SİHİRLİ KEPÇEM ÇİKOLATA OLDUMU AKAN SULAR DURUR BENDE… AMA SENİN HIZINA YETİŞEMİYORUM… HELE SENİN GİBİ PASTA YAPMAM İÇİN KAÇ FIRIN ÇİKOLATA YEMELİYİM BİLMİYORUM… BEN DE SENİ ÖPÜYORUM EN KOCAMANINDAN…SEVDACIĞIM,ÖZLEMİM TEŞEKKÜRLER…SİZLERİN DE KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN…HERKESE KOCAMAN SICACIK SEVGİLER…

    Beğen

  11. canım çok geç kalmış olsamda ellerine sağlık:))sonuçta bizler hergün pasta yapan insanlar olmayınca deneye yanıla öğreniyoruz işte.önemli olan düşünüp yapmış denemiş olman.eminim yiyen kimse dış görünüşünü eleştirmemiştir.sanırım daha düzgün olması için akışkan kıvamda bir ganajı kepçe ile tel ızgara üzerine alarak dökmek.sevgiler.naşide

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s