KROKANLI TATLI

Standard

Uzuuuun zamandır arşivde sessizce sırasını bekleyen krokanlı tatlıyı paylaşmak istiyorum. Çok hafif ve lezzetli olduğunu ilk başta belirteyim.

Malzemelerimiz çok kolay:

Tabanı İçin
  • 1 Paket Eti Burçak Bisküvi
  • 1 Fincan süt

Puding İçin

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1lt süt (Pınar)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • İnmeye yakın 50gr tereyağı
  • Üzerine 1.5 Su Bardağı Fındık Krokan

Bisküvileri elimizle yada mutfak robotunda parçalayalım. 1 fincan sütle ıslatarak kelepçeli kalıbımızın tabanına döşeyelim.

Diğer tarafta tencereye aldığımız puding malzemelerimizi karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. İnmesine yakın arzu edersiniz tereyağını da ekleyelim ve kabuklanmaması için karıştırarak soğutalım. Bisküvileri sütle ıslattığımız için pudingimizi ılıdıktan sonra üzerine yayalım. Aslında ben burda kullanmadım ama damla sakızı bu tatlıya çok yakışıyor. Eğer varsa ve tadını seviyorsanız pudingimiz pişerken dövülmüş damla sakızı da ekleyebilirsiniz.

Ve final zamanı 1.5 su bardağı ufalanmış fındık krokanı pudingimizin üzerine serperek süsleyelim. Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazırdır.

Aslında fındık krokanın tarifini ayrıca verecektim ama Sevgili Burçin sayfasında çok güzel tarif etmiş. Tarif için sizi Burçin’e yönlendiriyorum. İlerleyen zamanlarda tekrar krokan yaparsam arşivimde bulunması adına ekleme yaparım…

Denemek isteyen herkese şimdiden afiyetler olsun…

Bu güzel çiçek de annemin gözü gibi baktığı ismini bilmediğimiz çiçeği :)) Yaprakları Afrika menekşesini andırır gibi tüylü ama çiçeklerinin Afrika menekşesiyle alakası yok. Yılın bu zamanlarında açıyor. Ve bizleri görüntüsüyle mest ediyor….

Bir cevap »

  1. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23http://porselendemlik.blogcu.com ,http://birdemliksohbet.blogspot.com vehttp://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.Akşamüstü sohbetine gelen dostlaraHanımlarla yapılan günlereBeş çayına gelen misafirlereHer biri birbirinden lezzetli tarifler12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapanhttp://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza vetüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..Sevgilerimizle..PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.comhttp://birdemliksohbet.blogspot.comSorumlu Müdürhttp://selmahlc.blogcu.comGrafik Tasarım DüzenlemeYağmur İparSizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken tek şey:AdınızıSitenizin adresiniDergide yer almasını istediğiniz tarifin adınıTarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.Örnekisim: SEVİL SAHİNsite adı: http://birdemliksohbet.blogspot.comTarif : SALATA YARIŞMASILink:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.htmlAyrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    Beğen

  2. Canım benim enfess bişiye benziyor buu, ne zamandır tatlı yapmıyorum zayıflaycam diye, benim koca ekmek üstü nutella yiyo garibim yemekten sonra tatlu niyetine :))Bu tatlıyı yapimde sevinsin zavallım,Ellerin dert görmesin canım benim, öpüyorum seni…

    Beğen

  3. sütlü tatlılara bayılırım. enfess olmuş canım. krokanlı olması da ayrı bir güzellik katmış. ellerine sağlık ayselcim. hayırlı cumalar diliyorum, sevgi ve selamlar canım…

    Beğen

  4. Arkadaşım öncelikle başsağlığını dileğin için sağol…Dostlar sağolsun acıda olsa hayat kaldığı yerden devam ediyor malesef…Krokanta bayılırım tatlında harika olmuş tam benim damak zevkim enfesss….Ellerine sağlık canım…Hayırlı cumalar sevgiler…

    Beğen

  5. Tatlıya bayıldım, ellerine sağlık Aysel’ciğim. Ama çiçeğe de bayıldım, çok güzel. Ben menekşelere deli olurum, bu da gerçekten andırıyor.Sevgilerimle.

    Beğen

  6. Sevgili ayselciğim. desteğine teşekkür ediyorum. Blogunuzun adı gibi benimle sıcacık bir paylaşımda ve destekte bulundunuz. Minnettarım. Sayfanız çiçek gibi açmış cidden. Güzel ve göz alıcı bir okadarda lezzetli bir sayfa:)))Bazen pişman oluyorum yemek blogumu kapattığıma. Yine böyle bir yorum yüzünden kapatmıştım. Ama yakında yine açacağım blogumu. Neden olmasın:)))Hoşçakal canım, görüşmek üzere

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.