Pekmezli Zencefilli Kek

Standard

Sonunda taşındık… Evde yapılacak boya ve tadilat işlerinin uzamasından dolayı taşınma süreci biraz uzun ve sıkıntılı oldu ama nihayetinde yeni evimizdeyiz… Bir süre evde bilgisayarım ve internetim olmayacak bakalım nasıl alışacağım… Bu keki taşınmadan önce yapmıştım sabahları aceleyle çıktığımız için kahvaltı yapmaya vakit olmuyordu ben de bu keki yaptımki bir bardak sütle hemencecik atıştıralım diye… İyiki de yapmışım ben çok sevdim tadını… Dilimleyip buzluğa koydum ve ara ara çıkartıp yiyorum…

3 Yumurta ,
1 Su bardağı Süt ,
1 Çay bardağı sıvıyağ ,
1/2 Su bardağı şeker,
1/2 Su bardağı Pekmez,
1 tatlı kaşığı toz zencefil,
1 tatlı kaşığı tarçın,
3-4 adet dövülüp toz haline getirilmiş karanfil
Evde kavanozlarda bulduğum adını bilmediğim bir baharat daha kattım🙂 Zencefili andırıyordu ama zencefil değildi…
3 Su Bardağı Un (Un olarak Sinangil kekununu kullandım) Bu yüzden kabartma tozuna gerek kalmadı1 Su Bardağından biraz eksik file fındık

*****

Yumurta ve şeker mikserle çırpıldıktan sonra sıvı malzemeleri ekliyoruz. Sonrasında da un, tarçın, zencefil ve karanfilleri ekliyoruz. Yağlayıp unladığımız kek kalıbını silkeleyerek unun fazlasını alıyoruz. File fındığı kek kalıbının yanlarına ve tabanına bolca serpiyoruz. Ve kek hamurunu kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış fırında 175-200 derece yaklaşık 50 dakika pişiyoruz. Ben önce 150 derecede 15-20 pişirdikten sonra derecesini artırdım…(Kek yaparken Sinangil unu kullanmayı tercih ediyorum, çünkü çok daha güzel kabarıyor)

İçindeki pekmez ve baharatlardan dolayı biraz esmer bir kek oldu; ve pişerken mutfağa dağılan kokusu muhteşemdi… Bir dahaki sefere zencefili biraz daha fazla koymayı düşünüyorum… Denemenizi tavsiye ederim gerçekten tadı kıvamı çok güzeldi…

43 responses »

  1. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25 strong>http://porselendemlik.blogcu.com/ ,http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır. Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler…MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM, 9 Haziran 2008 (pazartesi) -22 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25 Ev Sahibeliğini http://buramburam.blogspot.com/ Yani ben🙂 yapacağım… Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum. Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum canlarım. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz. Tariflerinizi hazırladığınızda “Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 25” Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım

    Beğen

  2. Yeni eviniz hayırlı olsun Aysel..Bundan sonraki yaşamınınz bu kek tadında olsun daima..))Kek çokkkkkk nefis görünüyor..Zencefilli,pekmezli oluşu ise ayrı bir lezzet katmıştır..))Ellerine sağlık..Sevgilerle..

    Beğen

  3. Aman da aman benim canım arkadaşım çok şükür işlerini kolaylamış süper bir kek yapmış bende çayla gelmiştim isabet olmuş beraber içeriz ellerine sağlık canım kocaman öptüm iyi akşamlar…

    Beğen

  4. canım merhaba,uzun zamandır uğrayamamıştım kuura bakma. kekin çok güzel görünüyor ellerine sağlıkankara buluşması nasıl gitti çok merak ediyorum. ikincisine kesin katılırım diyordum ama maalesef istanbul’a anneme gitmiştim . kendine iyi bak,tolunay

    Beğen

  5. Sevgili Gönülümmm,Salihacığım,Handeciğim,Ninocuğum,İyi dilekleriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkürler..Sevgili Hülya davetin için teşekkür ederim…Sevgili Sofram,Damak Tadımız Gülüm,Deryacığım,Canım Yeşimimmm,Tolunaycığım,Feyzam Fidanımmm,BetülcüğümmmSıcak yorumlarınızla sitemi ısıtıyorsunuz… Hepinize sıcacık sevgiler…

    Beğen

  6. Ezgiciğim,Hünerli Arkadaşım, teşekkürler…Ferhancığım mahlep olsa kokusundan anlardım mahlep değildi :)Pelinciğim beğendiğine sevindim. Evet çocuklar için bence büyükler için de çok faydalı bir kek oldu…Sıcacık kocaman sevgiler…

    Beğen

  7. bazıları esmer sever))çok leziz görünüyor.eline sağlık arkadaşım.karıncalardan kurtuldum gibi ama hala gözüm girdikleri delikte))eminönünden aldıgımız tok şeklindeki ilac işe yaradı gibi…şimdilik tabii))

    Beğen

  8. Aysel’ciğim,Taşınmak dünyanın en zor işi olsa da sonuçta yeni bir evi hep sevmişimdir ben.Yenilikler güzeldir.Kekin de çok güzel olmuş ellerine sağlık.Yeni evinde herşeyin gönlünce güzel olmasını mutfağında sevgi dolu yemekler pişmesini diliyorum.

    Beğen

  9. Aysel’ciğim,Gerçekten de iyi yaptık. Daha fazla tekrarlayalım bence bu kaçamakları.Damla sakızı macununu çeşmeden almıştım, ben de sonunu bu kurabiyelere kullandım. Ama Beğendik’te sakız reçeli görmüştüm, belki aynı işi görebilir.Öpüyorum.

    Beğen

  10. Ayselciğim, yeni evinde güle güle otur canım. Kek çok güzel olmuş ama yaptığım sanat eserleri bizde o kadar uzun süreli kalamıyor, hemen talan ediyorlar🙂 Afiyet olsun canım

    Beğen

  11. ayselimmm çok memnun olurum senide görürsem..betülüme söylemiştim onun biliyordum ankarada olduğunu demek sende ordasın…hayatcım betülümle konuşun ptesi salı hariç ctesiye kadar ne gün derseniz gelirim ben….bana msn yazarsan kabul ederim onaylamadan gitmeden önce konuşuruz….

    Beğen

  12. ooo Aysel ablacım bu nefis birşey olmuştur annemde geçen diyordu pekmezle yapalım kek diye birde Tijen ablanın pekmez koyduğu kekini görmüştüm bu kadar üst üste görünce kesin yapılacak.ellerine sağlık.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s