Yoğunluğumuz son sürat devam ederken cumartesi akşamı arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik… Bizim için keyifli bir akşamdı… Cuma günü ne yapıp götürsem telaşında arkadaşların sayfalarına bakarken tariflerinden çok emin olduğum Burçin’in sayfasına uğradım… Burçin’deki Vişneli Parfe’yi görünce de aradığımı buldum dedim…
*************
Tam yaz sıcaklarına uygun hafif serinletici bir tatlıydı Vişneli Parfe… Cumartesi gündüz yapar akşam da götürürüm diye planlamışken evdeki hesap çarşıya uymadı… Benim parfeyi yapma girişimim akşam üzeri beş’i buldu parfenin donma süresi hiç kalmadı… Parfeyi yapıp buzluğa koyduğumda saat altıya geliyordu bizde yedi de evden çıktık…
*************
Arabada giderken zaten tam donmayan parfe iyice erimeye başladı… Arkadaşımızın evine girer girmez hemen buzluğa koyup dolabın ayarını artırdım ama yerken yine de tam donmamıştı ve parfemizi puding gibi kaşıklayarak yedik 🙂
*************
Ama bütün olumsuz şartlara rağmen parfenin tadı muhteşemdi… Davetli olan bir kaç arkadaş daha tatlı getirmişdi. Tatlı ikramına sıra gelince ben yaaa olmadı bu parfe daha donması lazımdı diye üzülürken bir baktım parfeye talep had safhada… Bir alan ikinciyi de alıyor… Resimdeki porsiyonluk parfeyi de eve bırakmıştım… Dün akşam fotoğrafladıktan sonra üç kişi paylaştık…
*************
Tarifin orjinalini Burçin’de… Ben de kendi yaptığım şekliyle veriyorum…
- 2 kutu sıvı krema (400 ml)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1.5 su bardağı temizlenmiş doğranmış çilek
- 80 gr’lık sütlü çikolata ve 1 Paket Napoliten çikolata
Ayrıca
- 2 + ½ su bardağı süt
- ¼ su bardağı un
- ¼ su bardağı mısır nişastası(Kavanozun dibinde kalan 1 yemek kaşığı nişastayı kullandım)
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 paket labne peyniri (200 gr) (Marketde çilekli labne peynirini görünce çileklisini aldım ve vişne yerine çilekle yapmayı tercih ettim)
- İkinci kısımdaki malzemeleri Labne peyniri hariç muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Kaynama noktasına gelince ocağı kapatıp labne peynirini ilave ederek mikser ile 7-8 dakika çırpıyoruz. (Burçin buradaki ölçüleri yarım ölçü kullanarak yapmış. Ben davetli sayısının fazla olması sebebiyle tam ölçü kullanarak yaptım)
- Diğer tarafda Sıvı krema ve pudra şekerini mikser ile 3 dakika çırpıyoruz.
- Pişirdiğimiz kremayla birleştirerek yaklaşık 3-4 dakika daha çırpıyoruz.
- Çilek ve çikolata parçalarını ilave ederek kaşıkla hafifçe karıştıryoruz.
- Ben dikdörtgen borcama streç film yayarak karışımı boşalttım ve buzluğa koydum. Sizler Burçin’in tavsiyelerine uyun ve en az 5-6 saat dolapta donmasını bekleyin…
Kalan bir kısım parfeyi de sufle kabında koyup dondurdum ve ertesi güne görüntülemek için bıraktım… Donmuş haliyle tadınca çok daha güzel olduğunu gördüm… Sunum açısından Burçin’in de belirttiği gibi baton kek kalıbında dondurduktan sonra dilimleyerek servis yapılabilir ya da benimki gibi sufle kaplarında dondurabilirsiniz…
Bu güzel tarifi paylaştığı için Burçin’e teşekkürlerimi gönderiyor sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum… Herkese kocaman sıcacık sevgiler…
Gerçekten de çok lezzetli ve şık görünüyor Aysel’ciğim,ellerine sağlık.Öpüyorum.
BeğenBeğen
merhabalar sevgili AYSEL 🙂 PARFENİZ : ÇOKKK DAVETKARR ÇOKKK :))İSTANBULDAN SVGLRR nUnU
BeğenBeğen
ELİNE SAĞLIK ŞEKERİM..BİRDE BUNU DENİYİM BEN:)
BeğenBeğen
Aysel’ciğim,Tabii ki senin tatlı favori olacak.Şu güzelliğe baksanaEllerine sağlık
BeğenBeğen
Ellerine sağlık ayselcim..Parfeye bayılırım nefis olmuş.Sevgiler.
BeğenBeğen
Serin serin şahane olmuştur eminim.Ellerine sağlık…Sevgiler..
BeğenBeğen
Fotğrafı bile serinletici 🙂
BeğenBeğen
mükemmel olmus canimmmm bu aralar pek kimseye yorum yazamadim affetin malum blogcu ama artik bende blogstopa tasindim beklerim eee diger tüm yorumlar blogcuda kaldi artik burasida yorumlanir insallah öpüldün canimin ici
BeğenBeğen
Aysel senin parfe tam parfe olmuş.Ben de yaprım ama benimki partik koly tarfından tembel işi bunun yanında.Senin bu parfenin tadınıda merak ettim çnefis olmuştur.afiyetler olsun..
BeğenBeğen
Canım ellerine sağlık enfes olmuş bu sıcaklarda süper gider öptüm
BeğenBeğen
Parfe nefis görünüyor.İstanbul’un nemli sıcağında soğuk soğuk harika oluyor.Ellerien sağlık.Sevgiler…
BeğenBeğen
Vallahi pek hoş. Eline koluna sağlık komşum.
BeğenBeğen
soguk bir paylaşım olmuş ama bu havada şahane olmuş.ellerine sağlık.slmlar
BeğenBeğen
Çok hoş ve nefis olmuş parfen canım,ellerine sağlık..Yaz aylarının en güzel tatlısı bu olsa gerek…))Afiyetler olsun..!Sevgilerle..
BeğenBeğen
ooo parfelerin lezzetlileri sunumda:)aysel abla hoşbulduk sağolasın biraz geç oldu kusuruma bakmayın..
BeğenBeğen
Aysel’ciğimmmmm,Sımsıcak yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım, iyi ki varsınız….Sımsıcak sevgiler, öpüyorum…..
BeğenBeğen
Aysel’cim ellerine sağlık, bu sıcaklarda nefis bir çözüm.. Sevgiler..
BeğenBeğen
BEN ŞU ATABAĞI ALIP GİTSEM, NASIL OLUR… ŞU ANDA AŞIRI SICAKTAN ÇILDIRMA NOKTASINA GELDİM. BU PARFE BANA ÇOK İYİ GELECEK. :))))) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. ENFESS OLMUŞ.
BeğenBeğen
Ayselciğim ben geldim :)) Parfe çok nefis görünüyor eminim tadıda öyledir ellerine sağlık şekerim tamda yaza yakışır bir tatlı olmuş…
BeğenBeğen
Ayselciğim eline koluna sağlık..nefis görünüyor..
BeğenBeğen
Aysel’ciğim ellerine sağlık..
BeğenBeğen
Ayselcimmm,Çok güzel görünüyor parfe..Mutlaka vişnelisi de çok güzeldir ama çilekli yapmak da iyi fikir. Özellikle çilekli labne kullanman tadını baya arttırmıştır heralde. Çok güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık 🙂
BeğenBeğen
Mmmmmmmmmm.. şimdi soğuk soğukk ne giderdi 🙂 Hemen dondurma yemem lazımmSevgilerrr
BeğenBeğen
ellerine sağlık hayatım harika görünüyor..sevgiler
BeğenBeğen
mmmmhhhhh Ayselcim harika 🙂
BeğenBeğen
herşeye rağmen güzel olmuş canım ellerine sağlık yiyenlere afiyetolsunöptüm cnm
BeğenBeğen
ayselimmmm yeavrım nasılsın:)))) ellerine sağlık harika görünüyor önemli olan tadı boşver kaşıklayıp yesende :))) sevgilerimle öpüyorum datlu yanaklarından:)))
BeğenBeğen
canım harika olmuş sunumunda çok şık ellerine sağlık
BeğenBeğen
Ayselim sen tavsiye edersin de ben denemez miyim…Ama hani diyorum sen yapsan da ben yesem nasıl olur:-))))
BeğenBeğen
her yerde soğuk soğuk nefis tatlılar var.parfede süper görünüyor cnm.ellerine sağlık.hemen gidip dondurma yemem lazım:).sevgilerimle
BeğenBeğen
MERHABA CANIM. NASILSIN… İYİ HAFTALAR DİLİYORUM. SEVGİ VE SAĞLICAKLA KAL….
BeğenBeğen
AYSEL ELLERINE SAGLIK..HAKIKATEN BEN NIYE YAPMIYORUM YA..GECEN SENE COK YAPMISTIM EHEHEH..AKLIMA GETIRDIN HAY ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ARKADASIM:))SEVGILERIMLE
BeğenBeğen
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.Hoşça kalın.
BeğenBeğen
Anlaşılan nefis bir tat olmuş ellerine sağlık…sevgiler…
BeğenBeğen
canım ellerine saglık bu sıcak havalarda ii gider ama peynir koymasak?çok yogun dönemlerdeyim tarif ekleyemedim size ugrayamadım…özledim valla ne güzel döktürmüşsün gelmeyeli…sevgiler canım…
BeğenBeğen
Bacımmmm nerelerdesin?? Ben tatil yaptım döndüm ayıptır söylemesi :)) Parfe muhteşem olmuş, bayıldım ama rejimim devam ediyor..Laf aramızda çıtır olcam 1-2 kiloya kadar :))))O zaman yapıp rahat rahat yerim parfeni..Ellerine sağlık tatlı bacım..
BeğenBeğen
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.tolunay
BeğenBeğen