Fındık Tatlısı

Standard


Yine çok beklettim değil mi… İnanın yeni tarifler eklemeyi ben de çok istiyorum, siteyi ihmal ettiğimi düşünmeyin sakın… Son zamanlarda yolum mutfağa pek düşmüyor…

Amaaa geçen hafta sonu abimler iftara davet edince hemen kendimi mutfağa attım ve bu tatlıyı yapıverdim… Aslında şekerpare yapmayı düşünüyordum; internete o kadar çok alışmışım ki tarifleri ayrıca tuttuğum bir yer olmayınca şekerparenin tarifine de ulaşamadım… Tarifi ararken gözüme tarif defterinin arasından fındık tatlısının tarifi çarptı. O da tatlı bu da tatlı deyip fındık tatlısını yapmaya karar verdim…

Yapımı çok kolay, yemesi harika bir tatlı ortaya çıktı… Biz hem cumartesi hem de pazar günü abimlerde farklı misafirlerle iftar yapınca bende haliyle ölçüyü biraz fazla tuttum. Vereceğim ölçüler 3 tepsilik siz yaparken ölçüyü kendinize göre azaltabilirsiniz…

FINDIK TATLISI

Malzemeler

2 Adet Yumurta,
1 Çay Bardağı eritilmiş tereyağ,
1 Çay Bardağı sıvıyağ
2 Paket Kabartma tozu,
3 Yemek kaşığı İrmik,
1 Çay bardağı şeker
1 Çay Bardağı Yoğurt
6.5 Su bardağı Un
Ve tabiki üzeri için fındık içi

Malzemelerin tümüyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Herhangi bir ilaç kapağı veya şişe ile resimdeki gibi yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların ikisini üst üste koyun. Üzerine fındıkları iyice bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 225 derecede kızarana kadar pişirin.

Şerbeti İçin

2.5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı su,
1/2 Limon suyu

Şerbetin hazırlanması:

1. 2.5 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Fındık tatlısı piştiği zaman fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Bu sürenin sonunda ılık olan şerbeti Fındık Tatlısının üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

Sonunda tek lokmalık nasıl bittiğini anlamadığınız harika tatlılarınız olsun…

Denerseniz çok beğeneceğinizi düşünüyorum… Herkese afiyet olsun…. Sevgiler…

Bir cevap »

  1. Aysel’ciğim,Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor tatlı. Ben de yıllar önceleri yapardım, ortalarına fındık yerine ceviz koyarak. Ancak son yıllarda tatlı yiyeceksek tercihimizi hep sütlü tatlılardan yana kullandığımızdan çok özledik bu tür şerbetli tatlıları da,Bu kadar çokca yapnanın bir sebebi de bizleri düşündüğün için olsa gerek değil mi?Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle,

    Beğen

  2. Bu tatalı çok güzel oluyor..sunumuda çok güzel..ellerine sağlık afiyet olsun..birde buna gül şekli veriyorlar dimi?yoksa o başak tarif mi?:))kafam mıkarıştı:))

    Beğen

  3. Harika nefis görünüyorlar ,ellerine saglik.Simdi burda yanimda olmasini isterdim bu tatlilarin:( ellerine kollarina saglik,tüm bu güzel lezzeten tadanlara afiyetler olsun.Sevgiler.

    Beğen

  4. Mmmmm..Tek lokmalık falan derken baya bi lokmalar gider boğazımıza Aysel cim :)Öyle güzel görünüyolar ki 🙂 Ellerine sağlık, kolaylıklar..

    Beğen

  5. Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

    Beğen

  6. Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan bu mübarek gecede dualarınız kabul, ameliniz makbul, Allah’ın selameti üzerinize olsun. Kadir Geceniz kutlu olsun.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.