Ay Çekirdekli Börek

Standard

Bayramda misafirlerimize ikram etmek için yaptığım börekler. Tarifi klasik yufka böreği bildiğiniz üzere… İç harcı beyaz peynir, maydanoz, kekik ve kırmızı pul biber… Peynirli böreklerde ben kekikden vazgeçemiyorum; kekik peynire ayrı bir lezzet veriyor, bence çok da yakışıyor… Yufkaları önce dörde çıkan parçaları da tekrar ikiye kestim süt, sıvıyağ ve yumurta ile parçaları ıslatıp iç harcı koyarak sardım. Üzerine hafif sulandırılmış yumurta sarısı sürüp, bir kısmını ay çekirdeği bir kısmını da susamla süsledim… Gerisi fırında nar gibi kızarana kadar pişirmek… Bu kadar pratik ve lezzetli bir börek…


Bu böreklerin yanı sıra ikram olarak zeytinyağlı yaprak sarma, baklava ve yoğurtlu soğuk çorbamız vardı… Maalesef onları görüntüleyemedim. Afiyet olsuuuuunnnn….

 

Bir cevap »

  1. ayselim, ben bayılıyorum çekirdeği her bişide kullanmaya. Hele hamur işine pek yakıştırıyorum.ELlerine sağlık canım benim.enfes görünmüşsımmsıcağından sevgiler

    Beğen

  2. Canım teşekkür ederim bloğumu beğenmene çok sevindim,ayakkabı topuklu hiç giyemem işte zor oluyor.Paylaştığın bilgi için teşekkürler canım,öptüm…

    Beğen

  3. Ayselcim aşkolsun, tabi ki eminim ilk denemem 🙂 Ama ben bunu şaşkınlık ifadesi olarak alıyorum 🙂 Beğendiğine sevindim canım. Böreklerin harika duruyor. ay çekirdeğini ekmeklerde kullanıyorum bende. Böreğede çok yakışmış

    Beğen

  4. Aysel’ciğim,Böreklerin çok nefis olmuşlar, ellerine sağlık canım.Ama kekiği hep ete, tavuğa filan yakıştırırdım, börekte de kullanılacağını hiç düşünmemiştim.Ama sen söylüyorsan bir tanede de olsa denemek isterim.Güzel bir hafta sonu dilerim.Sevgilerimle,

    Beğen

  5. Bacım heeç kekin koymadım peynirli böreğe, kesinlikle enfes olur, ilk yufka aldığımda koyuverim peynirin içine..Ellerine sağlık cancağızım,Öptüm seni..

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.