Mantı

Standard
Yine bir Anne tarifi, ve yine tarifi çok yakında demek zorunluluğu :)) Anlayışınıza teşekkürler…
08.02.2009
Nihayet tarifi eklemeye fırsat buldum. Görüntüyü eklerken bu kadar bekleteceğimi hiç düşünmemiştim. Bu yüzden affınıza sığınıyorum.
Gelelim tarife. Dediğim gibi bir anne klasiği,  anne vazgeçilmezi, kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet…
Orta boy çorba kasesiyle iki kase una bir adet yumurta kırılarak, 1.5 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile  azar azar su ekleyerek  sert kıvamlı bir hamur yapılır. Hamuru dinlendiriken diğer tarafta iç malzemesini hazırlayalım.
İç Malzemesi için 150 gr. kıyma, 1 adet orta boy soğan, maydanoz, tuz ve karabibere ihtiyacımız var. Bu malzemelerimizle iç harcımızı hazırlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru ikiye bölüp unlayarak açarız. Mantı hamuru börek yada baklava gibi çok ince olmaz. Bunlara göre biraz daha kalın açılır. Açılan hamurlar küçük karelere kesilerek iç harcı yerleştirilip kapatılır.

Kapattığımız hamurları yapışmaması için unlayarak tepsiye alırız.  Sonrasında  tuzlu kaynar suda haşlanır. Suyunu süzdükten sonra Sarımsaklı yoğurtu eklenip    1 yemek kaşığı salça ve bir miktar krmızı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağında kavrularak yoğurtun üzerine gezdirilir. Nane ve sumak ilavesiyle afiyetle yenir…
Üzerine de tarifini daha önce verdiğim ayva tatlısı yapmıştık.
 http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

Bir cevap »

  1. Ayselciğim,Tekrar merhaba..Güzel yorumun için çok teşekkür ederim hayatım..Bu mantı gel beni ye diyor asıl :)) Ayol rejimdeki kadına yapılır mı bu :))))Güzel ve yeni tariflerde buluşmak üzere..Kucak dolusu sevgiler

    Beğen

  2. Aslan Aysel!Sakın vazgeçme, her gün yürü ama olanağın olduğunda daha çok yürü tamam mı? Bu arada yemeklere de dikkat tabii, spor tek başına yeterli değil.

    Beğen

  3. Ayselciğim, anne mantısı ama; bu isimde söyledikçe bizim çocuklar sende annesin hani böyle bir mantı diyebilirler :))Ne kadar anne olsakta, annelerimiz kadar olamıyoruz :)Anneciğinin ellerine,emeğine sağlık canımKucak dolusu sevgiler..

    Beğen

  4. daha dün yedim valla bugün yine içim bi taaf oldu mantıyı görünce))hayat boyu bıkmayacağım lezzetlerden biri herhalde mantı.ama bizde anne nerdeeee anca market annenin mantısını yiyoruz))size afiyet bal şeker olsun.çantan ne alemde merak ediyorum..

    Beğen

  5. canım benim pastada krema pudra şekeriyle çırpıldığında nasıl oluyor demişsin ama ben pudra şekeriyle çırpmadımki:) 2kaşık normal toz şeker kullandım…haklısın ganaj yapınca biraz ağır oluyor şekerde kullanmak istemezsen 2paket vanilyada kullanabilirsin aslında öylede çok hafif oluyor…öpüyorum canım iyi haftalar

    Beğen

  6. Mantiyi bir kere oturdum kendim yaptim bir daha tek basima hayatta yapmam cok zor is..Kocam yardim edecegim sana diye kandirdi beni sonra bir is cikardi kendine ben tek basima yapmak zorunda kaldim..Yok haziri bulsun yesin artik diyorum :)Ellerine kollarina saglik super gorunuyor..

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.