Cheesecake

Standard
 
Nihayet pek çok arkadaşımda görüp, neredeyse ekrana yapıştığım cheesecake’i yaptım. Görüntüler sabırsızlığıma denk geldi istediğim gibi çıkmadı ama tadı konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim…
*
Ne zaman arkadaşlarımla bir yerlerde otursak ben hemen cheesecake isterim ama nedense şöyle istediğim gibisine bir türlü denk gelemedim…
*
Ben de kendim yaparım deyip kolları sıvadım… Zaten evdekiler de benim rejim/diyet hallerimden sıkılıp bana sitemlerini iletmekten geri kalmıyorlardı… Ben de sırf onları kırmamak için (kendim için değil yanlış anlamayın) bu haftasonunu mutfakta geçirdim… Cumartesi günü limonlu, portakal jöleli cheesecake; pazar da karışık pizza yaptım kahvaltıya… Cheesecake’den başlayalım
Her siteyi dolaştım, gezdim, inceliklerini okudum ve hepsinin karmasından bu sonucu elde ettim. Ben çok beğendim… Bakalım sizler de benimle aynı fikirdemisiniz…
*
Tabanı İçin

Buzlukta ayçöreği için beklettiğim kek parçaları (ay çöreği yapmak kısmet değilmiş)
1/2 Paket Burçak Bisküvi
4 Yemek kaşığı tereyağ, (tereyağ ile kıvamı yakalayamadığım için 1-2 yemek kaşığı süt de ekledim.)
5 Adet Ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın

*

2 Kutu Beyaz Krem Peynir (Labne değil)

1 Bardak süzme yoğurt (Kendim suyunu süzdürdüm)
1 Kutu krema
4 Adet yumurta
1.5 Yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası (Kimisi un kullanmış, kimisi nişasta bende ikisinden de biraz kullandım)
1 Su bardağı toz şeker
1 Limon kabuğu rendesi
1/2 Limonun suyu
*
Üst Jölesi İçin
1 Portakal suyu
1.5 Tatlı kaşığı Mısır nişastası
1/2 Su bardağı toz şeker
*
Kek parçaları, bisküvi ve ceviz içini mutfak robotunda ufalayın. 2 Su bardağından fazla oldu. Tarçını katın. Tereyağını eritip bu karışıma ekleyin. Elinizle hamur haline getirin. kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Dışını alimünyum folyo ile kaplayın. Hamuru sıkıca tabanına yayın. 10-15 dakika dolapta bekletip 10 dakika orta ısılı fırında pişirin.
*
Krem peyniri, kremayı ve yoğurdu mikserle çırpın. Toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. 1.5 kaşık un ve mısır nişastasını katın. Çırpmaya devam ediyoruz. En son limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı pişen tabanın üzerine döküp fırın tepsisine su ekleyin Ve su dolu tepside 15 dakika kadar en düşük ısıda, 45-50 dakika kadar 150 derecede pişirin. Piştikden sonra 1-2 saat fırında bekletin. Sonra dışarı çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartırken bıçakla kenarlarından geçin. Mümkünse bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün 1 Portakal suyu, 1/2 Su bardağı toz şeker ve 1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası ile üst jölesini pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir müddet daha dolapta dinlendirin. Biliyorum sabrınız kalmadı, benimde kalmadı… Ama son aşamaya geldik. Üst jölesinin donması için dolapta dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Yapım aşaması biraz uzun gibi gözükse de buna değer…  Yerken benim halimi görmeliydiniz. Ağzım kulaklarımda iyiki yapmışım diyerek koca dilimi yedim… Rejim mi dediniz? Hafta içi rejim haftasonu ödül🙂
Siz ne dersiniz?  Ben afiyet olsun derim🙂
EKLEME

Bu arada henüz yeni tanıdığım Narince Bloğunun sahibesi Necla Hanım beni bu ödüle layık görmüş… Çok teşekkürler… Sayfasında çok güzel paylaşımları var.  http://narince-narince.blogspot.com/

KURALLAR

1-Ödülü veren kişinin linkini yayınlamak.

2-Ödülü verdiğin kişilere haber vermek.

3-Bu ödüle layık gördüğün blogger arkadaşlarının linkini vermek

Ben kuralı bozup isim vermiyorum. Sayfamı ziyaret edip, beni yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma gönderiyorum…

18 responses »

  1. Nefis bir şeye benziyo o tabktaki. Bana da yollasanız olaz mı? Ankara’dayız şunun şurası.Şaka bir yana anasayfamda ödülünüz var. Bir bakın isterseniz.sevgiler…

    Beğen

  2. birgün bekleyince gerçekten nefis oluyor…ellerine sağlık..harika görünüyor..(kekmi kremamı diye sormuşsun…o görünen krema….)öpüyorum canım seni..

    Beğen

  3. Süper ve süper. Ben de bunu yedikten sonra senin gibi kalıp ama aynı zamanda diyet de yapmak istiyorum:) Anladın sen onu Aysel’ciğim. Ellerine sağlık. Öpüyorum.

    Beğen

  4. Ellerine sağlık Aysel’ciğim. Ben neyse ki cheesecake meraklısı değilim, neden bilmem, bana hep ağır gelir. Ama arada ufak bir parça balkabaklısından yerim, rastladım mı. Aslında insanı çok yemekten alakoyan bir tatlı bu değil mi?

    Beğen

  5. Ayselcim cheesecake’in harika görünüyor:)..Ellerine sağlık canım. Benim en sevdiğim tatlılardandır, ev ahalisinin de öyle:).Ben de bu akşam, yarınki misafirlerim için cheesecake pişireceğim.Sevgiler, öpücükler:))..aslı

    Beğen

  6. Canım nefis olmuş ,ellerine emeklerine sağlık.Bende nedense pek sevmiyorum :(Ama senin hatırın için azıcık lezzetine baktım,ellerine sağlık…Kocaman Sevgiler.

    Beğen

  7. Ayselciğim, görüntü istediğim gibi olmadı diyorsun ama hakikaten görüntü muhteşem duruyor. Sende tadını onayladığına göre asla sorun yok, muhakkak deneyeceğim.Ben de çoğu zaman görüntü ile ters düşüyorum, sen de böyle dediğine göre galiba biz daha iyisi, en iyisi diye düşünüyoruz. Benim kendimde beğenmediklerim bir tarafa, cheesecake gerçekten harika görünüyor.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s