Kurabiye

Standard

Bütün gençlerimizin ve ülkemiz insanlarının 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençik ve Spor Bayramı kutlu olsun diyor hemen kurabiye tarifine geçiyorum. Ama kurabiye maceramı anlatmadan da geçmeyim…

Kurabiyeleri geçen hafta gittiğim AKM’deki anneler günü fuarından aldığım kerebiç kalıbıyla yaptım. Ancak ne hikmetse kalıbın şekli hiç çıkmadı kurabiyelere… Nedendir anlamadım. Zaten kurabiye hamurlarını kalıba yerleştirip tepsiye çıkartmak da ayrı bir olay oldu… Hamuru yapıp elimle parçalar kopartıp kalıba yerleştirdim hafifçe bastırıp şeklini alsın istedim ama hamur kalıptan ayrılmak istemiyor. Netde bulduğum tariflerde tepsinin kenarına hafifçe vurarak çıkacağı yazıyordu ama benim kurabiyeler inatçı çıktı. Bir ara nasıl vurduysam kurabiye kalıptan çıktı çıkmasına da tepsinin dışında tezgahın üzerine uçtu🙂 Hani çiğköfte yaparken tavana atarlarmış ya (hiç görmedim) olup olmadığını test etmek için benim kurabiyelerde o hesap oldu. Sağa sola uçmaya başladılar… Sonra kalıbı yağlayarak yapmayı denedim o zaman çıktılar, bu sefer de kalıbın şekli çıkmadı artık biraz öyle biraz böyle yaptık… Bildiğimiz kurabiyeler gibiydi bana değişik gelmedi… Tadı güzeldi tabi…

Malzemelerimiz:

3 yumurta
1 su bardağından biraz az pudra şekeri ve bardağı tamamlayacak kadar toz şeker
1 su bardağı yoğurt (Pınar’ın yoğurdunu kullandım kıvamı gayet güzel)
4-5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ ve mısır özü yağı (tamamı 1 su bardağı olacak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ve bir bardak irmik
İçine çekilmiş fındık yine 1 su bardağı kadar.
Üzerine pudra şekeri.

Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalar kopartılıp şekli verilir. Hafif ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıkken üzerine pudra şekeri dökülür..
Bir dahaki sefere daha sert bir hamur yapmayı düşünüyorum. Kalıbın şekli çıksın diye bakalım sonuç nasıl olacak… Bu tarifle ilgili şunu söyleyebilirim 4-5 gün boyunca bayatlamadan tazeliğini, lezzetini korudu. Denemek isterseniz içine damak tadınıza göre hindistan cevizi, tarçın fındık yerine antep fıstığı ekleyebilirsiniz. Bu arada yine yoğun bir dönemdeyim Temmuz’a kadar bir gözüküp, bir kaybolabilirim beni merak etmeyin… Herkese sevgiler…

17 responses »

  1. Ayselcim geçenlerde ben de benzer bir olay yaşadım. Bir aralar çok sık yaptığım bir kurabiyeyi uzun bir süre sonra tekrar yapayım dedim. Ölçüleri de hep karardan koyuyordum. Bu seferkiler şekil verirken beni bir hayli zorladı, ellerimden ayrılmak istemediler. Neyse biraz daha un ilavesiyle işin içinden çıktım ben de:).Senin kurabiyeler bir harika görünüyor.Ellerine sağlık canım:).Sevgiler, öpücükler…aslı

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s