Meyveli Yaz Tatlısı

Standard
Önceki yazımda bilgisini verdiğim Tamek’li ürünler yarışması için hazırladığım Meyveli Yaz Tatlısı.
.
Görüntüsü aceleye geldiği için içime sinmedi ama katılacağımı belirttiğim için bu şekliyle göndermek zorunda kaldım.
.
Tarife gelince
1/2 Kg. Tamek Vişne Suyu,
1/2 Kg. Tamek Portakal suyu,
2 Çay bardağı mısır nişastası,
1 Çay bardağı toz şeker,
1.5 Paket Kepekli bisküvi,
2 Yemek kaşığı tereyağ,
Dilediğiniz yaz meyveleri (Şeftali, vişne, üzüm, kırmızı erik vs.)
2 yemek kaşığı toz jelatin
1 su bardağı ılık su,
1 Fincan süt,
3 Yemek kaşığı Tamek Ahududu reçeli
.
Bisküvileri ufalayıp erittiğiniz tereyağ ile harmanlayıp. Kıvamını biraz süt ile ayarlayın. Kullanacağınız fırın kabına bastırarak yayın ve 10-15 dakika fırında pişirin.
.
1/2 kg. meyva suyuna 1 çay bardağı nişasta ve 1/2 çay bardağı toz şeker ilavesi ile  sırasıyla meyve sularını pelte kıvamı alıncaya kadar pişirin.
.
Pişirdiğiniz pelteleri üst üste döküp onların üzerine de dilimlediğiniz meyveleri yerleştirin. 1  Su bardağı ılık suda erittiğiniz jelatinin içine 3 yemek kaşığı ahududu reçeli ile tatlandırarak meyvelerin üzerini kaplayın. Dolapta soğuttuktan sonra servise hazır olacaktır.

8 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s