Tarhana

Standard
Tijen Abla sağolsun bir tarhana serisi başlattı, çok da güzel oldu, sayesinde adım adım izleyebileceğimiz tarhana yapım aşamaları var. Ben de ondan heveslenip bizim tarhanayı paylaşayım dedim. İşte bu da bizim tarhanamız. Herkesin kendince yaptığı bir tarhana vardır, kimi nohutlu, kimi bol biberli, naneli, dereotlu, damak tadı nasılsa öyle…
Bizim tarhana ise domates, kırmızı biber, soğan, nane ve maydanoz ağırlıklı.
Yukarıdaki tarhana teyzemin bu yıl yapıp tatmamız için bize de getirdiği tarhanadır. Aşağıdaki ise henüz dökülmeyi bekleyen annemin tarhanası. Kimbilir siz bu satırları okurken bizim tarhana da dökülmeye başlamıştır. Dün dökülmesi planlanıyordu, ancak ev hanımları pek çok parçaya bölününce zamansızlıktan dökülemedi. 

Tarhana çorbasının tarifine gerek var mı bilmem? Kızıdırılmış yağda kavrulan nane ve salçaya önceden biraz su ile açılan tarhana eklenip tuzu ve sıcak suyuyla kaynayana kadar pişirilir. Burdan Tamek Mutfak Keyfi ekibine tekrar teşekkürler. Salça olarak Tamek’in hediye paketinden çıkan minik Tamek Salçacığı kullandım.Üzerine de değişiklik olsun diye  bayat ekmekleri dilimleyip az yağda kızarttım… Aslında bu ekmek kızartma işini topluca fırında yapıp dolaba kaldırsam ne iyi olur… Evet bu işi hafta sonu yapmalı. Ramazan çorbalarında değişiklik olur… Herkese afiyetler olsun…

9 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s