Brownie Kurabiye

Standard

BROWNİKURABİYE

Haftasonu çalışmalarından bir paylaşım. Browni kurabiye. Adını bilmiyorum ben Browni Kurabiyeyi uygun buldum.

Bu kurabiye aslında bloğumda yayınladığım ilk tarifimdir.  Aradan üç yıl geçmiş, ve bloğumun üçüncü yaşını kutlayacağım bu günlerde (30.09.2009)  ne güzel bir tesadüf ki yine bu kurabiyeyi yapmak kısmet oldu. Acaba her yıldönümlerinde  bu kurabiyeden mi yapsam🙂 ?

Malzemelerimiz:

– 2 Yumurta

– 1/2 Su Bardağı Toz Şeker

– 1 Paket Yumuşak Margarin

– 3 Yemek Kaşığı Kakao

– 1 Paket Vanilya

– 1 Paket Kabartma Tozu

– 1 Yemek Kaşığı Yoğurt ve Ustaların deyimiyle aldığı kadar un.

– Üzeri İçin Toz Antep Fıstığı ve  Hindistan Cevizi

– Ayrıca 3/4 Su Bardağı Toz Şeker ve

– 1.5 Su Bardağı Su ile Çok Koyu Olmayan bir Şerbet Hazırlıyoruz

İlk gruptaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapıp kurabiyelerini şekillendirip 190 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra Kurabiyeleri tepsiye ters çevirerek dizip ılık şerbeti döküyoruz. (Kurabiye Sıcak, Şerbet Ilık olacak). 5 Dakika kadar şerbeti çektikten sonra kurabiyelerin şerbetli yüzeyini   Antep Fıstığına ve hindistan cevizine batırıp servise hazır hale getiriyoruuuuzzz…
BU YAZI  http://sicakpaylasimlar.wordpress.com/ adresinde yayınlanmıştır.

brownikurabıye2

2 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s