Kabak Dolması

Standard

KABAKDOLMASI1

Kabak dolmasını pek sevmeyen ben bu haliyle bayıla bayıla yiyorum… Kabaktan hoşlanmayanlar için değişik bir alternatif. İçindeki baharatı, bulguruyla harika bir lezzet…

Malzemeler
4 adet iri kabak,
200 gr. kıyma,
1 Adet orta boy soğan
1 çay bardağı ince bulgur,
Kırmızı biber, karabiber, tuz,
Kuru veya taze reyhan,
Arzuya göre çeşnili baharat

Sosu için 1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 Yemek kaşığı sıvıyağ

Üzerine sarımsaklı yoğurt, dereotu veya maydonoz.

Soğanı olabildiğince ince doğrayıp, kıyma, bulgur ve diğer baharatlarla iyice yoğurulur. Yoğururken gerekirse elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.

Kabakları yıkayıp soyduktan sonra uzunken iki uçtan oyulur. Hazırlanan iç harcı kaşık yardımıyla sıkıca doldurulur. Kabaklar doldurulduktan sonra 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirilirse dilimlemesi daha kolay olur. Dilimlerken dikkatli olmak gerekiyor. Kabakların tamamen ayrılmaması lazım.

Geniş bir tencereye dilimlediğimiz kabakları yerleştirip, suyunu salçasını ve yağını ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış kırmızı biber, dereotu veya maydonozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
BU YAZI  http://sicakpaylasimlar.wordpress.com/ adresinde yayınlanmıştır.

KABAKDOLMASI2

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s