Ispanaklı Börek

Standard

Sırada Ispanaklı Böreğimiz var.

Daha önce de yayınlamıştım. Bu da ikinci baskı olsun 🙂

1 Yumurta (akı içine, sarısı üzerine),
1.5 Bardak süt,
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
1 Yemek kaşığı sirke,
1 Çay bardağı zeytinyağı,
1/2 Paket kabartma tozu
750 gr. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak,
2 Adet orta boy soğan,
1 Çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir,
Tuz-karabiber,
Sıvıyağ
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Yıkayp doğradığınız ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip ılıtın. İsterseniz iç malzemesini damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Patatesli, kıymalı vs.

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapıp hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Sonra sekiz eşit parçaya ayırıp zemini unlayarak orta kalınlıkta açın. Açılan yufkaları 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayıp bir kenarını hafifce katlayın. Katladığınız kenara iç malzemesini koyup rulo şeklinde sarın. Bütün hamuru bu şekilde açın. Hamur rulosunu isterseniz tepsiye ortadan başlayıp dolayarak sarın. İsterseniz yanyana uzunlamasına dizin. Üzerine hafifce sulandırdığınız yumurta sarısını sürerek  önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Reklamlar

8 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s