Brownie

Standard

Sırada Midye Poaçamız vardı, ama genel istek üzerine Muhteşem Brownie ile devam ediyoruz.

Anneler günü ve aynı zamanda abimin doğum günü şerefine yapılmıştır. Burdan her ikisini de tekrar kutluyorum…

Cafe Fernando Cenk’in dediği gibi herkesin kendine göre bir brownie tarifi var, temelde aynı ama çeşitlendirmek, çeşnilendirmek tercihe kalmış.

Ben bu sefer evdeki malzemelerle doğaçlama olarak cevizli yaptım,  gelecek sefer için düşüncelerim farklı, bakalım o zaman ortaya ne çıkacak.

Tarife geçelim…

  • 120 gr Dr. Oetker Çikolarta Glazür, (orjinalinde bitter çikolata var, ama bu da oldu)
  • 125 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5 yumurta (Küçük Oldukları İçin) 
  • 1/2 paket vanilya 
  • 1/2 Paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1,5 su bardağı  un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Üzerini süslemeye yetecek kadar bütün ceviz.

Yapılışı

  1. Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. Kullanacağınız kalıbı yağlayıp,tabanına yağlı kağıt serin.
  2. Tereyağını ve glazürü/bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınmasını  bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
  3. Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Un, nescafe ve tuzu  bu karışıma ekleyin.Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
  5. Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula ile düzleyin ikiye bölünmüş cevizleri üzerine dizin. 
  6. Ve 35-40 dakika pişirin.
  7. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. 
  8. Ben ılık tüketmeyi seviyorum, sizler ılık ya da soğuk, dondurma ya da çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.

10 responses »

  1. okul o kadar yogunki canim hic vakit olmuyor bloga🙂 ama unutulmamak guzel cok tsk ederim cilek cok yakici gorunuyor browninin tadina bakmayi cok isterdim🙂 sen benim yerime yersin artik😀

    Beğen

  2. Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Nefis tarifiniz ve fotoğrafınızı bekliyorum…

    Beğen

  3. Aysel'ciğim,Bilmiyorum biraz önceki yorumum ulaştı mı? Tam yorumu yollayacağım internet bağlantısı gidiyor. Bu aralar o kadar sık oluyor ki delirtiyor insanı.Bebişi sormuştum, nasıl büyüyor mu, sana hala demeye başladı mı?Ne çok seviliyor değil mi?Çabuk büyüsün de halasının yaptığı bu nefis şeylerden yesin.Ellerine sağlık Ayselciğim.Bu kez çabuk davranıp biran evvel göndereyim.Çok öpüyorum.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s