Yoğurtlu Parfe

Standard

Ramazanın son 30 yılın en sıcak yazına denk geldiği bir dönemdeyiz. Bu sıcaklarda iftardan sonra serinlemek için en güzel ve en sağlıklı yol  bana göre bir dondurmadır. Peki bu dondurmamız nasıl olmalı? Hazırlaması emin olun 5 dakika… Sadece donması için biraz zamana ihtiyaç var. Ben iftara 30 dakika kala hazırladım. İftar sonrası midelerimiz dinlendikten sonra yenmeye hazır kıvamdaydı. Bu tarifimiz Atolye Mis’in Soğuk Bir Şeyler Olsun etkinliğine gitsin…

Malzemeler çok basit.
Bir büyük çorba kasesi yoğurt (Eker Yoğurt Kullandım)
1 paket Dr. Oetker Vanilyalı Dondurma Tozu
2-3 Yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 Yemek kaşığı krem şanti (Kullanmayabilirsiniz)
İstediğiniz meyvelerden oluşan bir karışım (Hazırda siyah üzüm, çekirdeksiz üzüm ve şeftali vardı)

Hepsini cam bir kaba alıp mikserle 5-6 dakika  dakika çırpıyoruz. Sonrasında kullanacağınız kaba boşaltıp donmasını bekliyoruz. Hepsi bu. Ben Geçtiğimiz günlerde Soft Bowl’un düzenlediği etkinlikde katılımcılara hediye edilen buradaki ve buradaki  Soft Bowl silikon kalıplarımı kullandım. Ve herkese tavsiye ediyorum. Çok kullanışlı ve hayatımızı çok rahatlatan ürünler. Buradan Soft Bowl ekibine teşekkürlerimi gönderiyorum…

Sıcaklarda lütfen midelerimize fazla yüklenmeyelim, mümkün olduğunca küçük porsiyonlar tüketelim ve bol bol sıvı almaya (su olarak, meyve suyu çay veya komposto olarak) dikkat edelim. Allah herkesin orucunu kabul etsin… Kocaman sevgiler..

9 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s