Kış Hazırlıkları (Elma ve Armut Kurusu)

Standard

Yazın sıcağı devam ederken bu güneşli sıcak günleri değerlendirmek lazım düşüncesiyle elma ve armut kuruttuk. Kışın çerez gibi atıştırması çok güzel oluyor. İsterseniz bir avuç fındıkla tüketin, isterseniz bir avuç kuru üzüm katıp komposto olarak tüketin.
Ben atıştırmalık tüketmeyi daha çok seviyorum. Kurumuş mu diye kontrol ederken başladım bile atıştırmaya… Elmalar daha çabuk kururken (3 gün) armutların kuruması bir haftayı buldu…  (Sağ üstdekiler Elma, sol alttakiler armut)
Bu arada dolmalık biberler, sivri biberler iplere dizilip kurutuldu. Taze fasulyeler dilimlenip kurutuldu. Dondurucuya barbunyalar, bamyalar poşetlenip konuldu.  Bir kısım hazırlıklar da ramazan sonrası yapılmak üzere sırasını bekliyor. Evet sizler neler yapıyorsunuz kış hazırlıkları başladı mı?

24 responses »

  1. Biber, patlıcan kurusu duymuştum da, elma,armut ilk kez duyuyorum.Bir deneyelim bakalım.Yalnız şunu soracağım kuruyunca nasıl, nerede saklıyorsun.Yani buzdolabında mı dışarıda mı.Şimdiden teşekkürler.Ellerine sağlık.

    Beğen

  2. İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

    Beğen

  3. Merhaba,Meyve kurusunu ben de çok severim, doğal ve sağlıklı çerezden daha güzel ne olabilir? Sitemi ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler. Ortak bir noktamız var,aynı meslekteniz, gerçi ben fiilen yapmıyorum.Kış için ben de domates hazırladım kavanozlara, akşama inş. siteye ekliycem, görüşmek üzere, sevgiler…Tatlı, huzurlu, mutlu iftarlar…

    Beğen

  4. Desteğin için teşekkür ederim Aysel'ciğim. Biz çocuklar oldu olalı acısız tarhana yapıyoruz. Ama onlar için ilk yapışın heyecanı başka. Kışın bebekler içtikçe biz doyardık.

    Beğen

  5. Aysel'ciğim,Ben de çok severim meyve kurularından şekersiz veya çok az şekerle yapılan hoşafları ama maalesef İstanbulun nemli havasında kurumaları olanaksız.Daha önce denedim, kurumadan çürüdüler.Sizlere afiyetler olsun şimdiden.Güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ederim.Çok sevgiler,

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s