Yazın sıcağı devam ederken bu güneşli sıcak günleri değerlendirmek lazım düşüncesiyle elma ve armut kuruttuk. Kışın çerez gibi atıştırması çok güzel oluyor. İsterseniz bir avuç fındıkla tüketin, isterseniz bir avuç kuru üzüm katıp komposto olarak tüketin.
Ben atıştırmalık tüketmeyi daha çok seviyorum. Kurumuş mu diye kontrol ederken başladım bile atıştırmaya… Elmalar daha çabuk kururken (3 gün) armutların kuruması bir haftayı buldu… (Sağ üstdekiler Elma, sol alttakiler armut)
Bu arada dolmalık biberler, sivri biberler iplere dizilip kurutuldu. Taze fasulyeler dilimlenip kurutuldu. Dondurucuya barbunyalar, bamyalar poşetlenip konuldu. Bir kısım hazırlıklar da ramazan sonrası yapılmak üzere sırasını bekliyor. Evet sizler neler yapıyorsunuz kış hazırlıkları başladı mı?
Biber, patlıcan kurusu duymuştum da, elma,armut ilk kez duyuyorum.Bir deneyelim bakalım.Yalnız şunu soracağım kuruyunca nasıl, nerede saklıyorsun.Yani buzdolabında mı dışarıda mı.Şimdiden teşekkürler.Ellerine sağlık.
BeğenBeğen
Annem Kızılcahamam'da o getirecek diye bekliyorum ben de. Getirmezse çalarım kapını:))
BeğenBeğen
Sağlık, afiyetle yemek nasip olsun….sevgiler
BeğenBeğen
Sevgili Aysel nefis bir sey yapmissin. Bu kadar sicaklarin böyle iyi taraflari da var. Ne güzel olmusturlar simdi. Sevgiler…
BeğenBeğen
Aysel Hanım ne güzel düşünmüşsünüz. Gerek meyveleri gerekse dolmalık biber gibi sebzeleri kuruturken neler yaptığınızı da benim gibi bilmeyenler için paylaşırsanız sevinirim 🙂
BeğenBeğen
Bende buruşmuş elmaları böyle kurutmuştum kavanozda dışarda bekliyorlar bu şekilde hem yenir hemde öylece keklerede eklenebilir..Afiyet olsun
BeğenBeğen
Çok güzel bir düşünce. Afiyetle yiyin inşallah,Sevgiler:)
BeğenBeğen
OOO maşallah, sizin kış hazırlıkları bitmiş bile…Kuru meyveyi çok severim. Mevsimi değilken en sağlıklısı böyle tüketmek.Ellerinize sağlık, sevgiler.
BeğenBeğen
canım ellerine sağlık.çocukluğuma götürdün beni.bayılırdım yıllar oldu yemeyeli.sevgiler.naşide
BeğenBeğen
İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/
BeğenBeğen
Ayselim ben en çok kompostosunu seviyorum hele kızım bayıla bayıla yer
BeğenBeğen
çok güzel düşünmüşsünüz. bizim buralarda mümkün değil kurutma işlemielleriniz dert görmesin sevgiler..
BeğenBeğen
Canim ellerine emeklerinize saglik elma kurusu nefis lezlet ben nim ane anem kuruturdu kisin cerez yerine veya kompostusunu yerdik .Afiyetler olsun hayirli ramazanlar öptüm.
BeğenBeğen
Merhaba,Meyve kurusunu ben de çok severim, doğal ve sağlıklı çerezden daha güzel ne olabilir? Sitemi ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler. Ortak bir noktamız var,aynı meslekteniz, gerçi ben fiilen yapmıyorum.Kış için ben de domates hazırladım kavanozlara, akşama inş. siteye ekliycem, görüşmek üzere, sevgiler…Tatlı, huzurlu, mutlu iftarlar…
BeğenBeğen
Ben de salça ve reçel yaptım,dondurucuya da bezelye,taze fasulye ve bamya koydum.Ellerinize sağlık,kışın pişir pişir ye,ev yapımı hem de sağlıklı.
BeğenBeğen
ne güzel, afiyetle yemeniz dileğiyle…sevgiler…
BeğenBeğen
Atıştırmalık meyve kurutmak süper bi fikirmişama bizde kururmu onu bilemem,benim afacanlar bırakmaz kurumayasevgiler
BeğenBeğen
Bayılıyorum kış hazırlıklarına,ben pek tembelim bu konuda 😉 meyve kurusu harika bir fikir…ellerine sağlık,şimdiden afiyetler olsun..
BeğenBeğen
Desteğin için teşekkür ederim Aysel'ciğim. Biz çocuklar oldu olalı acısız tarhana yapıyoruz. Ama onlar için ilk yapışın heyecanı başka. Kışın bebekler içtikçe biz doyardık.
BeğenBeğen
Aysel'ciğim,Ben de çok severim meyve kurularından şekersiz veya çok az şekerle yapılan hoşafları ama maalesef İstanbulun nemli havasında kurumaları olanaksız.Daha önce denedim, kurumadan çürüdüler.Sizlere afiyetler olsun şimdiden.Güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ederim.Çok sevgiler,
BeğenBeğen
annemde yapar kışın çay olarak demleriz içeriz güzel olur allah ağız tadıyla kış boyu içmeği nasip etsin canımmutlu bir hafta dilerimsevgilerimle
BeğenBeğen
Ellerinize sağlık elma armut ve kayısı kurusu getirmişti kayınvalidem geçen sene memleketinden nemi yaptım sıcak balkond unutup kurtlandırdım!tühh bana 😦
BeğenBeğen
Hepinize teşekkürler… Sevgiler…
BeğenBeğen
genelde hazır alıyorum ama bu sıcakalrda kurutmak ıyı fıkır:)ellerine saglık…
BeğenBeğen