Böğürtlenli Tart

Standard

Haftasonu böğürtlenli tart yaptım, biraz aceleye geldi, bütün gün evde temizlik operasyonu yaptıktan sonra iftara yarım saat kala yapıp fırına attım… Tadına bakanlar beğendi, tabi ben de beğenilmesine sevindim. Yanında dondurmayla harika oldu.

  • Bir Yumurta Sarısı
  •  1.5 Su Bardağı Un
  • 100 gr. çok soğuk tereyağ
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 3 Yemek Kaşığı Çok Soğuk Su (İhtiyaç olursa)
  • ÜZERİ İÇİN
  • Yarım Kg. Böğürtlen
  • 1/2 Limon Suyu
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Erik Marmelatı
Hamur malzemelerini robota koyup karıştırın. Toparlanmazsa soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamurla fazla temas etmeden  küçük bir parçasını üzerinde kullanmak üzere ayırın. Kalan hamuru pişireceğiniz kaba alıp yayın. Bu arada böğürtlenleri bir tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra erik marmelatını biraz sulandırıp böğürtlenlerinin üzerine gezdirin. Ayırdığımız hamuru ufaltarak böğürtlenlerinin üstüne yayın.  Böğürtlenin ekşimsi tadını azaltmak için erik marmelatını kullandım. Siz isterseniz kullanmayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Benimkinin pişirme süresi biraz uzun sürdü sanırım pişerken böğürtlenlerin ve marmelatın sulanmasından kaynaklandı. Ama tadı çok güzeldi.

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim…

12 responses »

  1. hayatım keki sormuşsun önce onu söyleyim 7 fincan çıkıyor ama küçük fincan kullanırsan daha fazla çıkar….gelelim senin bögürtlenli tatlına onuda alıp gidiyorum ellerine sağlık öpüyorum:)))))

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s