Kabak Dolması

Standard

Bloglar arasında tariflerini, yazılarını okumaktan keyif aldığım Sevgili Hemşehrim  Narince-Necla etkinlik yapar da benim katılmamam olur mu hiç… Ramazanda sürekli davetler ya da davetliler olunca kabakların pişmesi 3-4 gün ertelendi ve ramazanın son iftarında İstanbul’dan gelen Teyzem ve Kuzenime de kısmet oldu… Aslında teyzem de çok güzel yapar bu dolmayı (ki o ilk yaptığında demişim ki -ben hatırlamıyorum- “tadına bakayım sevmezsem yemem” demişim). Teyzeciğim bu sözümü de hatırlattı bana sağolsun :)  Daha önce de uzun dolmalık kabaklarla vermiştim tarifini. Bu kez de bu minik Girit Kabakları kullanılarak Narince’nin Kabak Tadında Yer Alması İçin Yapıldı. Bu dolmanın özelliği iç harcında kullanılan bulgur ve reyhandan kaynaklıyor…Varsa taze reyhan, fesleğen, maydanoz hatta taze soğanın yeşil kısımları ile harika oluyor… Annem ve teyzemler bu saydığım yeşillikleri ayıklayıp yıkadıktan sonra doğrayıp donduruya kaldırıyorlar… Böylece dolma yapılacağı zaman hazırca elimize geliyor.. 
Malzemeler
. 6-7 adet Girit Kabağı (Ya da 4-5 Adet Uzun Kabak)
. 200 gr. kıyma,
. 1 Adet orta boy soğan
. 1 çay bardağı ince bulgur,
. Kırmızı biber, karabiber, tuz,
. Kuru veya taze reyhan, Fesleğen,
. Arzuya göre çeşnili baharat
Sosu için 1.5 su bardağı su
. 1 tatlı kaşığı salça
. 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
 Ayrıca üzerine sarımsaklı yoğurt, dereotu veya maydonoz.

Soğanı olabildiğince ince doğrayıp, kıyma, bulgur ve diğer baharatlarla iyice yoğurulur. Yoğururken gerekirse elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.

Kabakları yıkayıp soyduktan sonra ortası oyulur. Hazırlanan iç harcı kaşık yardımıyla sıkıca doldurulur.

Geniş bir tencereye doldurulan kabakları yerleştirip, suyunu salçasını ve yağını ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış kırmızı biber, dereotu veya maydonozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Sevgili Arkadaşım Necla’ya da etkinlikde kolaylıklar diliyorum… Birbirinden güzel tatlarla bizleri buluşturacağı için ayrıca teşekkürler…

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim…

16 responses »

  1. Aysel hanımşimdi ocağımda bu dolmayı pişiriyorum akşam için:)) fesleğen çok başka bir lezzet katıyorSizinde ellerinize sağlık , afiyet olsunsevgiler

    Beğen

  2. Şu minik girit kabaklarından dolma yapamadım henüz🙂 Ama, çok güzel ve sevimli daha da ötesi lezzetli görünüyorlar. Annem de bol yeşillik koyar içine dolmaların. Elleriniz dert görmesin. Sevgiler

    Beğen

  3. :))Teşekkürler canım……Hayırlı cumalar dilerim.kabak dolman güzel görünüyor şekerim o kabakları ne diye öyle cıscıbıl soydun bakem :))Şöyle pijamalı falan yapsaydın ya🙂

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s