Kakaolu Kek

Standard

Her zamanki klasik kek hamuru ile yaptığım iki kek… İkisi de aynı, sadece baton kekin üzerini daha sonra eritilmiş çikolata ile kapladım…

İki keki birlikte yaptım ölçüler iki kek için…

– 4 Yumurta

– 1 Bardak Tozşeker (Şekeri az kullandım pekmezle tamamladım kalanını)

– 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
– 1/2 Su Bardağı Pekmez
– 4 Su Bardağı Sinangil Kakaolu Kekun (Çok Beğenerek Kullanıyorum)

– 1,5 Su Bardağı Süt
– Damla Çikolata
– 10-15 Adet Hurma (Ramazandan kalanlar)
– 4 Adet Kuru İncir
– Kuru Kayısı (Doğranınca 1 çay bardağı kadar oldu)
Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Daha önce tarifini vermiştim bu yıl yine yapmıştım)

Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması kek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta. Bunu hepimiz biliyoruz, ama ben google’da kek tarifi ararken bloğuma uğrayan diğer ziyaretcilerim için hatırlatayım dedim…
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Sırasıyla önce sıvı malzemeler ardından kuru malzemeler eklenir. Kek kalıbımıza hamurun bir kısmı pay edildikten sonra içine katacağımız doğranmış kuru meyvelerimiz eklenir kalan hamur üzerine dökülür. En son baton kekin üzerine damla çikolata serpiştirdim. Ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirdim. Kekimizi fırına sürdükten sonra ilk 20 dakika fırın kapağının açılmaması da ikinci püf noktamız… 45 dakikanın sonunda (bu süre fırın ve ısıya göre değişebilir) kürdan testi yapılarak fırın kapatılır. 10 dakika kadar da fırında tutup içini çekmesi için bekledim. Sonrasında da dışarıya çıkartıp biraz daha ılımasını bekledim… Kek kalıbı olarak Soft Bowl’un hediyesi olan  Yasemin kalıbımı  ve geçen yılbaşında işyeri arkadaşımın hediyesi olan yuvarlak silikon kalıbımı kullandım… Her iki kalıbımdan da çok memnunum…Özellikle Soft Bowl kalıplarını herkese tavsiye ediyorum. Gerçekten kek yapmak artık bu kalıplarla çok kolay, daha doğrusu keki kalıptan çıkartmak çok kolaylaştı Soft Bowl sayesinde…

Burada Sinangil’in Kakaolu kekununu kullandım, içinda kabartma tozu olduğu için tarifte ayrıca kabartma tozu kullanmaya gerek olmuyor, üstelik çok da güzel kabarıyor. Bir kek için en önemli konu da istenilen seviyede kabarmasıdır öyle değil mi? Bu konuda Sinangil Unlarına güvenebilirsiniz. Sizi hiç üzmeyecektir. 

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim…

Reklamlar

15 responses »

  1. çok severim keki nasıl olursa olsun helede pişerken evi saran kokusu yokmu bayılıyorum o kokuyaellerinize sağlık ikiside çok güzel gözüküyorsilikon kek kalıbını ben hiç kullanamadım yani istediğim sonucu alamadım acaba özel bişey yapıyormusunuz? bazıları pişerken su içine oturtmamı söyledi denedim ama sonuç hüsran 😦

    Beğen

  2. ikisi de nefis olmuş ellerine sağlık..Kendimi toparlayıp bir kek yapamadım 🙂 cesaretim yok,ama bu kekleri gördükten sonra iştahum kabardı,mutfağa doğru gidesim geldi 🙂 sağlık ve afiyetle..

    Beğen

  3. Hobidünyam Woman Forum tarafından düzenlenen yemek etkinlikliklerinin 6.sı "KAHVALTILIKLAR" Etkinliğine ben http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.comev sahibeliği yapacağım 22 EYLÜL _15 EKİM tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimize katılmak için kahvaltılık yiyecekler yapıp resmiyle birlikte tarifinizi blogunuzda yayınlayıp bana haber bırakmanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da fatos.ozturk@hotmail.com.tr adresine mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyorum :)Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar…GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK ÜZERE…NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenlerhttp://papatya68.blogspot.com/adresine başvurabilirler…

    Beğen

  4. Aysel'ciğim,Biraz hüzün, biraz kış hazırlıkları derken epey bir zaman olmuş. Şu an evde kestaneli cheese kek var(senin cheese kekleri çok sevdiğini biliyorum) ama gözüm senin bu keklerde kaldı. Nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık canım.Çok sevgiler,

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s