Domates Çorbası

Standard

Uzun zamandır aklımdaydı Domates Çorbası. Son günlerde fiyatındaki artışla rekora koşsa da dolapta yumuşamış domatesleri görünce dayanamayıp çorbaya dönüştürdüğüm domatesler…

Domates çorbasaını bu sefer biraz değişik yaptım. Cafe Fernando Cenk’de görmüştüm bu yöntemi.. Yaparken sitesine bakmaya fırsatım olmadı aklımda kaldığınca yaptım. Domatesleri soğan, fesleğen, tuz ve biraz zeytinyağı ile fırında pişirdim sonrasında bildiğimiz yöntemle devam ettim.
Domates Çorbası (4-6 Kişilik)
* 4-5 Adet İri Domates

* 1 Büyük Kuru Soğan
* 3-4 diş Sarımsak
* 1 tutam fesleğen veya kekik (Taze kekik kullandım)
* 1.5 Su Bardağı Su
* 1 Su Bardağı Süt
* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* 2 Yemek Kaşığı Un
* Tuz,Karabiber
* Üzerine Kaşar Peyniri Rendesi/ Kızartılmış Ekmek (Her ikisi de yoktu kullanmadım)
    Yapılışı
1. Domatesler, soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup dilimleyin.Bir kaba alın
2. Üzerine zeytinyağı, kıyılmış kekik, tuz ve biberini ekleyip harmanlayın.
3. Harmanlanmış olan karışımı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayıp 15-20 dakika fırınlayın.
4. Bir tavaya 2 kaşık unu alıp hafifce pembeleşene kadar kavurun.
5. Pembeleşen unu azar azar eklediğiniz suyla açın.Suyun soğuk olmasına ve pütür oluşmamasına dikkat edin.
6. Fırında pişen domates ve soğanları blendır veya mutfak robotu yardımıyla ezip, çekirdeklerinden ayırmak     için tel    süzgeçten geçirin.
7. Elde ettiğiniz püreyi tencereye alıp kavrulan unu ekleyin. Bu aşamada domateslerin rengi size açık gelirse 1 yemek    kaşığı salçadan yardım alabilirsiniz.
8. Şimdiki adımda da su ve sütünü ekleyin. Süt kullanmak istemiyorsanız aynı miktarda suyunu artırabilirsiniz.
9. Kaynayana kadar karıştırın. 5-10 dakika kaynadıktan sonra kaselere alıp servis edebilirsiniz.

Servis sırasında üzerine kaşar peyniri rendesi ve/veya kızartılmış ekmek küpleri ilave edebilirsiniz. Biz çok beğenerek içtik, umarım sizler de beğenirsiniz.

 
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim…

Reklamlar

22 responses »

  1. Hımdomates çorbasının değişik çeşiti fırınlanınca sanırım daha bir kokulu mis olmuşturr ellerine sağlık canım.Üzerine kaşar koymıcaz mı ya :))

    Beğen

  2. Aysel cim,Ben de Cenk ten görüp yapmıştım, en güzel bu şekilde oluyor bence :)) Aromatik otlar inanılmaz bir lezzet katıyor, pişmiş domatesin lezzetini de unutmamak gerek. Ellerine sağlık ama bir eksiği var, böyle çorbalarda kullanmak için önceden bayat ekmeklerden kruton yap, kavanozda dursun hiç bozulmuyor, gerektiği zaman kullanmak çok pratik oluyor. Ben baharatlı kruton yapmıştım o da çok güzel olmuştu.Sevgilerimle..

    Beğen

  3. Ayselciğim domates çorbasını çok severim. Ama böyle fırınlayarak yapmamıştım. Mutlaka daha güzel olacaktır. Fırında pişerken tüm aromalar biribirine karışıyordurellerine sağlık canımsevgiler

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s