İncir Uyutması

Standard

Öncelikler Herkese İyi Bayramlar… Şeker Tadında Şeker Gibi Bayramlar Sizlerin Olsun…

Nihayet ben de uzun zamandır bloglarda görüp denemek istediğim İnciri Uyuttum :))

Bu zamana kadar neden beklemişim diye de hayıflandım… Denemek için iki kase yapmıştım. En kısa zamanda daha çok ölçülü yapacağım…

Tarifi her yerde var ama ben bana da ölçü olsun diye yine de vereyim…

Malzemeler çok basit; Süt, incir ve şeker..

Ben kullandığım kase ile iki ölçü süt koydum ve tadına bakarak 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek sütü kaynattım. Bu arada göz kararı olarak 6-7 adet inciri sıcak suda bir süre yumuşatıp sonrasında da küçük küçük doğradım. Tariflerde bazı arkadaşlar inciri rondadan geçirmiş bazıları doğramış aslında ben her ikisni de yaptım… Yani  4-5 adetini doğradım, kalanları da rondadan geçirdim. Süt ılıyıp el yakmayacak sıcaklığa ulaşınca incirleri ekledim ve kaselere paylaştırdım. Bu kaseleri de tıpkı yoğurt mayalar gibi sarıp sarmalayıp en az 2-3 saatlik bir uyutmaya yolladım. Bu sürecin sonunda kaseleri konrol edip buzdolabına kaldırdım veee servis sırasında incirin en yakın arkadaşı ceviz ve antep fıstığı ile süsledim… Her kaşıkta ben bunu daha önce neden yapmadım diye kızdım kendime 🙂 Mutlaka deneyin derim, hem hafif, hem çok kolay, hem de lezzetli… Eeee daha ne olsun dimi ama :)) Hadi bayram tatlılarından sıkılanlar olursa denesin… Mideniz de bayram etsin…

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim… Aysel…

Bir cevap »

  1. Aysel'ciğim, hem bayram, hem de blogunun yeni yaşı için kutlama mesajı olsun bu. İncir uyutmasını ben de çok severim ve şekersiz yaparım. İncirin şekeri yetiyor zaten. Bir de öyle dene bak.

    Beğen

  2. Aysel'ciğim,Geç de olsa ben de senin ve ailenin bayramını en içten dileklerimle kutlar nice bayramlar dilerim.İncir uyutması benim bloğumda yayınladığım ilk tariflerdendi. Hafifliğinden dolayı çok severim bu doğal tatlıyı. İncir, süt ve ceviz birbirine çok yakışan üçlü. Hele böyle uyutulmuş ve sonrada soğutulmuşu da bir başka oluyor. Sizlere afiyetler olsun, senin de ellerine sağlık canım.Sevgilerimle,

    Beğen

  3. Ahhh bak bunu bende hazirlamis ve arsiflemistim yayinlamayi tamamen unuttum..Bu arada yilbasi kekleri kac tane ciktigini soruyorsun.10-12 tane kek cikiyor…Yani yagli kagitlari ona göre hazirla…Bu arada yeni blog yilinda kutlu olsun..Eskilerden tek tük kaldik biliyormusun.Bu hazirladigim etkinliktede anladim.Aramizda o kadar cok yeni varki.Sevgiler

    Beğen

  4. Ayselcim, neyi istemişsem karşıma çıkıyor 🙂 Ben tatilde bir incir tatlısı yemiştim, rulo şeklinde sarmışlar ve fıstık filan katmışlar arasına. Nefis birşeydi.Dedim ben bunu yaparım, kendi yorumumla süt nişasta ile bağlamam lazım sanırım dedim ve uyguladım. Görüntü aynıydı fakat tadı iğrenç oldu :)Şimdi senin incir uyutması ile karşılaştırıyorum da, ben süt,şeker ve inciri rondodan geçirerek hepsini kaynattım. sen inciri ılınmaya yakın katmışsın. Birde sende nişasta yok. tabii nişasta olmayınca rulu yapılmaz. Benimkisinin tadının iğrenç olması acaba kaybattığım için midir, yoksa incir oranını çok mu kattım ki anlayamadım :)Ama bildiğim bir şey var ki tatilde yediğim incir tatlısı süper bişeydi, pişmanım şimdi aşçıya sormadığım için.Sevgiler canım

    Beğen

  5. aysel abla selamlar.ben de ankaradayım.ankaralı değilim ama bu şehri çok seviyorum.hayatımın en büyük güzelliklerine bu şehirde sahip oldum bu nedenle benim için özel…ellerine sağlık uyutma pek leziz görünüyor.sevgiler bırakıyorum.

    Beğen

  6. Ayselcim hep denemek istediğim bir tatlıdır ama nedense hep bir çekincem oldu şimdiye kadar ya kıvamı tutmazsa diye..Sen de beğendiysen mutlaka deneyeyim ben de..Ellerine sağlık, nefis görünüyor:).Sevgiler..aslı

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.