Kabak Tatlısı

Standard

Geçen hafta pazarcının ısrarları sonucu annemin alıp yaptığı kabak tatlısı arz-ı endam eder…

Doğrusu son zamanlarda yediğim en lezzetli kabakdı. Benim işyerimin bulunduğu bölgede de kabak üreticiliği vardır ve yemeklerde sık çıkar ama böyle lezzetlisine hiç denk gelemedik nedense… Her lokmada iyi ki zorla satmış, iyi ki almışsın anne diyerek yedim… 

Eskiden kabağı soyacaksın, dilimleyeceksin derken hanımlara eziyet gibi gelirdi kabak tatlısını yapmak.Evdeki beylerden destek alınırdı. Şimdi hazır temizlenmiş, soyulup dilimlenmiş kabaklar poşetlere girince kabak tatlısı yapmak kolaylaştı.  Ölçü için anneme sorduğumda göz kararı dedi. Kabak 1.5 kg ama şekeri ne kadar bilmiyorum. Üzerini örtecek kadar şeker konduğunu biliyorum. Pişirilecek tencereye kabaklar sıra sıra dizilir, üzerine şeker eklenerek bir süre bekletilir. Tercihen bir gece beklemesi önerilir. Bekleyen kabaklar suyunu bırakır. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine bol cevizdir benim tercihim, ama sizler kaymak ve ya krem şanti ile de süsleyebilirsiniz. Krem şantiyi artık kullanmamaya çalışıyorum katkı maddelerinden dolayı. Onun yerine süt kremasını pudra şekeri ile çırparak daha da güzel bir lezzete ulaşabilirsiniz. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. Herkese dolu dolu, keyifli, sağlıklı bir hafta tatili diliyorum.

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim… Aysel…

17 responses »

  1. Kabak tatlısı severim ama fırında kendime göre az şekerle lifli lifli veya kireçte, çıtır çıtır… Ama bu halini de püre yapar yerim:) KAbak güzel meyve! sağlık için faydası bol, her şekle de girer (çorba, muffin, salata vs.)… Ellerinize sağlık! Not: krem şanti ye alternatif tarif hoşuma gitti!

    Beğen

  2. Ayselcim lezzetli bir kabak olunca tadından yenmiyoranneciğinin ellerine sağlıkkabak tatlısını birde üzerine biraz tahin ve ceviz ilavesiyle yemeyi dene çok lezzetli oluyor

    Beğen

  3. Sıcak Paylaşımlar Aysel, bloguma bıraktığın yorum üzerine, ziyaretine geldim. Ve sorduğun konu hakkında bira zbilgi vereyim. Sevgili Ece'nin söylediğine göre, plastik için bir çare bulamamış. Saksılarını bu teknikle yapan arkadaşlar vardı fakat daha sonradan soyulmalar olduğunu yazmışlardı. Senin objen de yıkanacak bir parça olduğundan, sorun çıkabilir. Ahşap boyama konusunda, daha bilgili, hatta eğitmenlik yapan arkadaşlar var. Onlardan da öneri alabilirsin. Ece, Nestug, Art Mamilla…Teşekkür ederim. Sana da mutlu yıllar. Ve kabak tatlısına bayılırım, çok güzel görünüyor. Eline sağlık.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s