Kakaolu Brownie Kek

Standard


Herkese Merhabalar,
Haftasonu  kek yapmak için mutfağa girdim. Bir kek hamuru ile üç ayrı lezzetde kek yapıp çıktım. Amaç yine benim akıl küpüm, ballı kaymağım, kıpırcan yiğenim Utku Burak içindi. Tabi onun sayesinde bizler de nasipleniyoruz orası ayrı🙂 Haftaiçi kahvaltı etmeye vakit olmadığı için ayaksütü pratik atıştırmalıklar daha kolay oluyor. Ne kadar sağlıklı/sağlıksız olduğu ve “K”larıma “K” katması da ayrı bir konu :) 
 
Bu keki çok seviyorum daha önce de yaptım ama bloğa koymamışım nedense. Ben bu keki sevgili Pınar’dan görüp denemiştim. Ama asıl  kaynağı  Acemi Aşcı, Bu kekin Acemi Aşçı için ayrı bir hikayesi de var göz atmak isterseniz buraya bir tık lütfen.
 
Ben ölçüyü kendimce biraz artırarak uyguladım. Ama orantısız artırmış olmalıyım ki bir baton kek kalıbı, 6 adet muffin, ve bir yuvarlak (26 cm sanırım) kek kalıbını doldurdum ve neticede iki seferde piştiler. Önce yuvarlak kalıp ve muffinler birlikte piştiler. Sonra da baton kalıp ve yanı boş kalmasın diye hemencecik hazırladığım peynirli tuz kek piştiler. Peynirli tuzlu kekin tarifini daha önce vermiştim, ona da bakmak isterseniz buraya bir tıklamanız yeterli.
 
Kakaolu kekin tarif ve ölçülerini Acemi Aşcı’dan aynen alarak aktarıyorum, benim katkılarımı ayrıca belirteceğim🙂
Malzemeler:
1. Grup
1cup=240 ml=1 su bardağı (Ölçüleri Su Bardağı olarak kullandım)1/2 cup hindistan cevizi
1 pk karbonat (1 tsp)
2 cup un
1,5 cup toz şeker (damak tadınıza göre 1 cup-2 cup arası dilediğiniz miktar)
1 tutam tuz
 
2. Grup
1/2 cup (100 gr) tereyağı ( aynı miktar zeytinyağı ile yapıyorum) (Kibrit kutusu kadar eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı birlikte kullandım)1 cup su
1/2 cup (50 gr=1 paket) dark kakao* (ve 1/2 Paket Dr. Oetker Eritmelik glazür ekledim) 
1/4 tsp vanilya özütü ya da 1 pk vanilya
 
3. Grup
1/2 cup süt
2 yumurta
 
Hazırlanışı
1.gruptaki kuru malzemeleri karıştırın.
2.grup malzemeleri ufak bir sos tenceresinde ısıtarak karıştırın (Kaynatmayın)
3. grup malzemeleri  köpük olana kadar (cam kasede)1dakika çırpın.
Kuru karışıma önce ikinci grup malzemeyi,  ardından 3. grup malzemeyi ekleyin, mikserle 2 dakika çırpın.
Yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökerek 175 C önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Kürdan testiyle fırından çıkartıp soğutun.
 
Gerçekten muhteşem bir kek. Bizim mutfakda çok seviliyor. Dediğim gibi ben ölçüyü biraz artırdığım için 3 farklı kalıpla piştiler. Yuvarlak kalıbımı geçen yıldan kalan portakal şekerlemeleri ile, baton kalıbımı vişneli, muffinleri de sade olarak pişirdim.  Eğer browni tarzı kekleri seviyorsanız bu keki de mutlaka seveceksiniz. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Acemi Aşcıya da burdan sevgiler.
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim… Aysel…

4 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s