Patatesli Gül Börek

Standard

Karabatak gibi oldum değil mi. Bir görünüp bir kayboluyorum🙂 Bir yoğunluk dönemini atlatıyorum, ardından yenisi geliyor. Bir nefes alayım derken başka işler araya giriyor.

1 Yumurta (akı içine, sarısı üzerine),
1.5 Su Bardağı süt,
4-5 Su bardağı un (duruma göre daha fazla olabilir)
1 Yemek kaşığı sirke,
1/2 Paket kabartma tozu
350 gr. kıyma, 3-4 adet pataes, 1 adet soğan, maydanoz, tuz karabiber
ile iç harcını yapıyoruz.
İç harcının hepsini çiğden katıyoruz. Patates ve soğanlar minik minik doğranır, soğanların suyu sıkılarak acısını alabilirsiniz. Maydanoz, tuz, karabiberle kıymasına katılır.
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (hani kulak memesi derler ya işte ondan). Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Çıkan hamurdan yaklaşık beş pazı oluşur. Bunları incecik açarız fırın tepsi boyutunda. Dörde bölüp içine hazırladığımız iç harcını koyup gül gibi yuvarlaklar sararız. Sonrasında ise yumurtanın sarısını hafifçe sulandırıp üzerine sürer, nar gibi kızarana kadar fırında pişiririz. Aman çayı koymayı unutmayın. Bir bardak çayla harika olur yemesi.

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim… Aysel…

6 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s