Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Standard

dsc_2987-20152703112237182

dsc_2995-20152703112242229

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler:

6 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı

2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzerine kullanacağız)

1 çay bardağı yoğurt ( 100 gr.)

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

5 su bardağı un ( 600 gr.)

1 tutam ince doğranmış dereotu

İçine;  Beyaz peynir

Üzerine; Çörekotu

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki Teremyağ Gurme Kaymaklı’yı yoğurma kabına alın.

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin.

Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyip, ince kıyılmış dereotunu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamuru 15 dakika bekletin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bezeler hazırlayın.

Hazırladığınız bezeleri avucunuzda açın ve içerisine beyaz peynir koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun…

Bu içerik http://umutsepetim.com/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Reklamlar

12 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s