Kabak Sufle

Sohbet

DSC05809

Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,

Bu gün çok pratik bir tarifim var. İftara son 45 dakika kala hazırlayıp pişirdiğim Kabak Suflesi tarifiyle geldim. Kabak sevmeyenlerin bile severek yiyebileceği bir tarif Kabak Suflesi. Lafı fazla uzatmadan tarifini vereyim. (Ölçüler altı güveç kabı ve bir sufle kabına denk geldi)

Malzemeler

2 Adet Kabak
2 Yumurta 2 Adet Yufka
1 Çay Bardağı süt
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
Bir çorba kasesi kadar ufalanmış beyaz peynir
Üzerine kaşar peyniri rendesi Deretotu, maydanoz, yeşil soğan
Tuz ve İstediğiniz baharatlar

Derin bir karıştırma kabakları rendeleyin. Yufkaları elimizle ufak ufak parçalayıp, diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz. İsterseniz uygun bir fırın kabına, isterseniz de benim gibi güveç veya sufle kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında 220-250 derece de fırınlıyoruz. Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesini de ilave edip peynirler eriyip kızarana kadar bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz. Fırından ilk çıktığında çok güzel kabarmışlardı, ancak fotoğraf aşamasına kadar maalesef kabarıklık geçti, ama merak etmeyin tadından bir şey kaymetmiyor 🙂 Yanına isterseniz sarımsaklı naneli haydari yapın isterseniz bir bardak çay alıp börek gibi tüketin. Keyfiniz nasıl isterse artık. Benden tarif vermesi sizden uygulaması. Akşama ne pişirelim diye düşünenlere işte tarif. Afiyet olsun.

DSC05811

Fotoğraf kalitesi için özür dilerim, gün ışığını yakalama şansım olmadığı için biraz böyle 🙂

Bir cevap »

  1. Kabağı mücver gibi fırında yaparım.. yufka ile hiç denememiştim. Yufka kabağın suyunu da güzel çeker, güzel fikir:))) elinize sağlık…
    Fotoya takılmayın hepimiz her zaman gün ışığını yakalayamıyoruz… sevgiler:)

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.