Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,
Bu gün çok pratik bir tarifim var. İftara son 45 dakika kala hazırlayıp pişirdiğim Kabak Suflesi tarifiyle geldim. Kabak sevmeyenlerin bile severek yiyebileceği bir tarif Kabak Suflesi. Lafı fazla uzatmadan tarifini vereyim. (Ölçüler altı güveç kabı ve bir sufle kabına denk geldi)
Malzemeler
2 Adet Kabak
2 Yumurta 2 Adet Yufka
1 Çay Bardağı süt
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
Bir çorba kasesi kadar ufalanmış beyaz peynir
Üzerine kaşar peyniri rendesi Deretotu, maydanoz, yeşil soğan
Tuz ve İstediğiniz baharatlar
Derin bir karıştırma kabakları rendeleyin. Yufkaları elimizle ufak ufak parçalayıp, diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz. İsterseniz uygun bir fırın kabına, isterseniz de benim gibi güveç veya sufle kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında 220-250 derece de fırınlıyoruz. Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesini de ilave edip peynirler eriyip kızarana kadar bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz. Fırından ilk çıktığında çok güzel kabarmışlardı, ancak fotoğraf aşamasına kadar maalesef kabarıklık geçti, ama merak etmeyin tadından bir şey kaymetmiyor 🙂 Yanına isterseniz sarımsaklı naneli haydari yapın isterseniz bir bardak çay alıp börek gibi tüketin. Keyfiniz nasıl isterse artık. Benden tarif vermesi sizden uygulaması. Akşama ne pişirelim diye düşünenlere işte tarif. Afiyet olsun.
Fotoğraf kalitesi için özür dilerim, gün ışığını yakalama şansım olmadığı için biraz böyle 🙂
harika görünüyor elinize sağlık :-))
BeğenLiked by 1 kişi
Gün ışığını yakalayabilseydim daha güzel olacaktı ama yapacak bir şey yok 🙂 Teşekkürler…
BeğenBeğen
Elinize sağlık..
BeğenLiked by 1 kişi
Teşekkür ederim 🙂
BeğenLiked by 1 kişi
ne yapsam şu kabağı yiyemiyorum 🙂
BeğenLiked by 1 kişi
Kabak yediğinizi anlamıyorsunuz bile. Börek gibi 🙂
BeğenBeğen
Ellerinize sağlık 🙂
BeğenBeğen
Çok teşekkürler 🙂
BeğenBeğen
Elinize sağlık,kabağı hiç bu şekilde denememiştim. İlk fırsatta deneyeceğim:)
BeğenBeğen
Teşekkürler, bence de denemelisiniz. Sevgiler…
BeğenBeğen
Kabağı severim ben böylesi hiç aklıma gelmedi not alıyorum tarifinizi:)))
BeğenBeğen
Bayıldım….
BeğenBeğen
Nilgüncüm dur bayılma daha kabak sufle yapacaksın 🙂
BeğenBeğen
Kabağı mücver gibi fırında yaparım.. yufka ile hiç denememiştim. Yufka kabağın suyunu da güzel çeker, güzel fikir:))) elinize sağlık…
Fotoya takılmayın hepimiz her zaman gün ışığını yakalayamıyoruz… sevgiler:)
BeğenBeğen
Teşekkür ederim, ben de hep özeniyorum diğer arkadaşlar gibi şık fotolar eklemeye ama, çok da yoğun çalışınca ancak bu kadar oluyor 🙂 Sevgiler…
BeğenBeğen
Kabağı yufkayla birlikte kullanmak çok güzel bir fikir. Biraz mücver, biraz börek olmuş sanki… Ellerinize sağlık… Sevgiler..
BeğenBeğen
deniycem ellerinize sağlık
BeğenBeğen
İlginçmiş ilk defa duydum bu tarifi 🙂 Kabağın kızartma ve dolmasına bayılırım eminim bunu da yiyebilirim 🙂 Sevgiler
BeğenBeğen
Eskiden sadece mücverini severek yerdim, şimdi yemeği, dolması, kızartması her halini seviyorum.
BeğenBeğen
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık 🙂
BeğenBeğen
Nefis görünüyor ellerine sağlık ♥
BeğenBeğen
Kabağın her çeşidini çok severim güzel bir tarif mutlaka denicem ellerinize sağlık
BeğenBeğen
Kabak en sevdiğim sebzelerden biri. Kabak sufle ise hiç denemediğim bir tarif.
BeğenBeğen
Harika bir tarif…Denemeyenlere öneririm…Sevgiler..
BeğenBeğen
Teşekkürler Selma Hanım, sevgiler…
BeğenBeğen
Tek kişilik porsiyonlar halinde olması iyi bir fikirmiş, çok da pratik bir tarif.Elinize sağlık.
BeğenBeğen
Bayılırım bu lezzete, ellerinize sağlık. Hele tazecik yendiğinde tadına doyum olmaz.
BeğenBeğen
Haklsınız Kezban Hanım sıcak sıcak yemesi çok keyifli. Ama ben kalanı sahur da da yedim onun da tadı gayet yerindeydi.
BeğenBeğen
Ne kadar hafif ve lezzetli görünüyor :))
BeğenBeğen
Teşekkürler Sihirli Mavi, Evet kesinlikle çok hafif ve lezzeti tam yerindeydi 🙂
BeğenBeğen