Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,
Bu gün Bizim Mutfakta Köfteli Hünkar Beğendi Var. Hünkar Beğendi’nin orijinalinde kuşbaşı et kullanılır ancak ben bir blogger arkadaşın sayfasında köftelisini görünce çok beğendim ve Aysel Beğendi deyip yapmak için mutfağa girdim 🙂 (Bu arada hangi arkadaşımda gördüm hatırlayamıyorum)
Çocukların da çok seveceği bir tarif olduğunu düşünüyorum. Köfte sevmeyen çocuk yoktur zaten, köfte yerken yanında bir iki kaşık patlıcan beğendiden yese fena mı olur 🙂
Tarifim iki kişilik, sizler kişi sayısına göre ölçüyü artırabilir siniz.
Malzemeler:
2 Adet Patlıcan
Damak tadınıza göre hazırladığınız misket köfteler
Beşamel Sos İçin:
3 Yemek kaşığı kavrulmuş un (Genelde Bizim Mutfakta Kavrulmuş Un Hep Hazırdır; Siz hazırda yoksa tavada unu kavurduktan sonra soğuk sütü ekleyebilir siniz)
1 Su Bardağı Süt
Kaşar Peyniri Rendesi
Tereyağ, pul biber, tuz, baharat
Patlıcanları yıkadıktan sonra közlüyoruz. Ben ocakta granit tavada közledim. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Ayrı bir tencereye kavrulmuş unu sütle yavaş yavaş açarak boza kıvamına getirip kısık ateşte pişiriyoruz. Koyulaşınca içine bir parça tereyağ ve tuz ekliyoruz.
Misket köfteleri de kızarttıktan sonra patlıcanları beşamel sosa karıştırıp kaşar peyniri rendesini ilave ediyoruz. Servis tabağına aldığımız beğendili patlıcanların üzerine kızaran köfteleri yerleştirip, üzerine az tere yağında kızdırılmış pul biber sosunu gezdirip servis ediyoruz. Afiyet Ola 🙂
Tam ramazana özel olmuş… Elinize sağlık.
BeğenBeğen
Teşekkür ederim, her daim yapıp yemek lazım…
BeğenBeğen
bunu normal etli hünkar beğendiye göre daha çok tuttum sanki köfte tercihimdir daima zaten..
BeğenBeğen
Kesinlikle ben de köfteli tercih ederim bundan sonra 🙂
BeğenBeğen
elinize sağlık, kavrulmuş un hazırda bulunur derken? nasıl yapılıyor o iş 🙂
BeğenBeğen
Teşekkürler Elit Stil. Kavrulmuş unu zaman zaman çorbalarda ya da bu şekilde beşamel sosta sık kullanıyoruz. Bu yüzden Küçük kavanoz unu uygun bir kapta hafifce kavurup soğuduktan sonra ağzı kapaklı kavanozda ve buzdolabında saklıyorum…
BeğenBeğen
teşekkürler, bilmiyorum hiç 🙂
BeğenBeğen
Çocuklar mink köfteleri daha çok seviyor, ellerinize sağlık.
BeğenBeğen
Teşekkürler Kezban Hanım, Çocukken ben de öyleydim, anneciğim peşimde dolaşırdı elinde köfte tabağıyla 🙂
BeğenBeğen
ellerinize sağlık
BeğenBeğen
Bazı tatlar vardır damağınızda tadı kalır hep yemek istersiniz(Kilolar elverdiği sürece) Hünkar beğendi de onlardan biridir ellerinize sağlık…. köfteyle hiç denemedim mutlaka deneyeceğim
BeğenBeğen
Tarifi çok beğendim… Mutlaka deneyeceğim… Ellerinize sağlık..Sevgiler..
BeğenBeğen
harika görünüyor ellerinize sağlık
BeğenBeğen
Çok iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.
BeğenBeğen
Elinize sağlık (:
BeğenBeğen
Etli versiyonunu da çok severim ama köfte de yakışmış bu tarife.
BeğenBeğen
Off nefis olmuş gerçekten
Elerine sağlık vallahi
Sevgiler
BeğenBeğen
Beğenmenize sevindim, çok teşekkürler…
BeğenBeğen
çocuklara eti yedirmek büyük sorun köfte ile çok cazip olmuş denemek şart oldu 🙂
BeğenBeğen
Teşekkürler Gülşah hanım, haklısınız çocuklar eti nedense pek sevmezler, çiğnemesi zor geliyor sanırım. Ama köfteyi sevmeyen çocuk da yok gibi değil mi 🙂
BeğenBeğen
Bence de hiç fena olmaz:))Ellerinize sağlık nefis olmuş.Afiyet şeker olsun..Sevgiler..
BeğenBeğen
köfteli,etli hiç fark etmez her halükarda afiyetle yerim:))) ellerinize sağlık..
BeğenBeğen
Çok teşekkürler @papatyaprenses, benim tercihim köfteliden yana olsun 🙂 Sevgiler…
BeğenBeğen
Enfes görünüyor, ellerinize sağlık, sayenizde kiloları da alıyoruz ama :))
BeğenBeğen
Teşekkürler Tuğbacım, o kilolar biz bayanların en büyük sorunu zaten 🙂 Dikkat edersek sıkıntı olmaz ama :)Sevgiler…
BeğenBeğen
Çok nefis görünüyor. Ellerinize sağlık
BeğenBeğen
Nefis görünüyor gerçekten, ellerinize sağlık :))
BeğenBeğen
Eşim çok beğendi
BeğenBeğen
Teşekkür ederim, denediniz mi? Tadı da gerçekten güzel oluyor.
BeğenBeğen
Çok leziz ve iştah kabartıcı görünüyor. Köfteli olarak ben de denemiştim, yakışıyor gerçekten. Ellerinize sağlık.
BeğenBeğen
Teşekkürler Deniz, ben de çok sevdim bu haliyle 🙂
BeğenBeğen