Köfteli Hünkar Beğendi

Sohbet
PATLICANBEGENDI

PATLICANBEGENDI

 

Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,

Bu gün Bizim Mutfakta Köfteli Hünkar Beğendi Var. Hünkar Beğendi’nin orijinalinde kuşbaşı et kullanılır ancak ben bir blogger arkadaşın sayfasında köftelisini görünce  çok beğendim ve Aysel Beğendi deyip yapmak için mutfağa girdim 🙂 (Bu arada hangi arkadaşımda gördüm hatırlayamıyorum)

Çocukların da çok seveceği bir tarif olduğunu düşünüyorum. Köfte sevmeyen çocuk yoktur zaten, köfte yerken yanında bir iki kaşık patlıcan beğendiden yese fena mı olur 🙂

Tarifim iki kişilik, sizler kişi sayısına göre ölçüyü artırabilir siniz.

Malzemeler:

2 Adet Patlıcan

Damak tadınıza göre hazırladığınız misket köfteler

Beşamel Sos İçin:

3 Yemek kaşığı kavrulmuş un (Genelde Bizim Mutfakta Kavrulmuş Un Hep Hazırdır; Siz hazırda yoksa tavada unu kavurduktan sonra soğuk sütü ekleyebilir siniz)

1 Su Bardağı Süt

Kaşar Peyniri Rendesi

Tereyağ, pul biber, tuz, baharat

Patlıcanları yıkadıktan sonra közlüyoruz. Ben ocakta granit tavada közledim. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Ayrı bir tencereye kavrulmuş unu sütle yavaş yavaş açarak boza kıvamına getirip kısık ateşte pişiriyoruz. Koyulaşınca içine bir parça tereyağ ve tuz ekliyoruz.

Misket köfteleri de kızarttıktan sonra patlıcanları beşamel sosa karıştırıp kaşar peyniri rendesini ilave ediyoruz. Servis tabağına aldığımız beğendili patlıcanların üzerine kızaran köfteleri yerleştirip, üzerine az tere yağında kızdırılmış pul biber sosunu gezdirip servis ediyoruz. Afiyet Ola 🙂

Bir cevap »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.