Midye Poğaça

Standard

Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,

Bayramda misafirlerimize ikram için hazırladığımız Midye Poğaça tarifine bir bakalım bu gün. Ben çok severim kıyır kıyır çayla yemesi çok güzel olur. Kıymalı,  peynirli ya da patatesli nasıl isterseniz iç harcını öyle hazırlayın. Bizimkiler bu sefer kıymalı idi.Bu poğaçayı daha önce de tarifini sonra veririm deyip vermeden burada paylaşmışım 🙂 Bir tarif için bu kadar bekletilmez ki ama ayıp bana 🙂

IMG_4804

  • 1 çay bardağı  süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1  adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1  paket maya (instant)
  • 3-4 Su bardağı Un (Ben unun bir kısmını tam buğday unu kullandım)
  • Hamura  sürmek için 3 çorba  kaşığı tereyağ
  • Üzerine bir yumurta sarısı

İç Harcı İçin

  • 250 gr. kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 Adet Patates
  • Maydanoz, tuz karabiber , Sıvı yağ (2-3 yemek kaşığı)

Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip önce kıymayı hafifçe kavurup  arkasından yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurduktan sonra tuzunu karabiberini katıp ocaktan alın. Hemen üzerine bir adet çiğ patatesi rendeleyin. İç Harcınız hazır.

Kıymalı harçlarda kıymanın tadını dengelemesi için kıymayı soğanla kavurduktan sonra bir adet patatesi içine rendeliyorum. Daha güzel oluyor. Aynı şekilde ıspanaklı iç harcı da hazırlanabilir.

Un ve diğer kuru malzemeleri karıştırma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Ve bu kısma sıvı malzemeleri ekleyip unu yavaş yavaş kenarlardan alarak yumuşak bir hamur kıvamı alıncaya kadar  gerekirse un ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini streçle kapatıp mümkünse 1-2 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru iki parçaya ayırıp bir parçasını unladığınız zeminde 3-4  3 mm. kalınlığında dikdörtgen şekil vererek açın. Bu açılan hamurun üzerine oda sıcaklığında eriyen tereyağını fırça yardımıyla yada elinizle sürüp rulo şeklinde sarın.  Diğer hamuru da aynı şekilde açıp buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlendirin. Ve dinlenen ruloları küçük küçük kesip elinizle ya da merdane yardımıyla yuvarlak şekil verip iç harcını koyup kapatın. Üzerlerine bir yumurta sarısını hafifçe sulandırıp sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin.

Reklamlar

22 responses »

  1. ayselçiğim merhaba..bloğuma neredeyse girmiyorum.Girdiğimde annem için yaptıgın yorumu gördüm.Paylaşımın için teşekkür ederim.İrtibatımızı ankaralılar olarak kesmeyelim.Etkinliklerden beni haberdar edersen çok sevinirim.Tekrar bloğ yazarlığına dönmek istiyorum..sevgiler.daimamutfak.bloğspot.com. neriman

    Beğen

  2. Merhaba,
    Bu midye görüntüsü hoşuma gitmiştir hep, börek de yapılıyor bu şekilde, sizin de elinize sağlık..
    Ben de beklerim sizi sayfama.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s