Yulaf Ezmeli ve Fıstık Ezmeli Kurabiye

Sohbet
Yulaf Ezmeli ve Fıstık Ezmeli Kurabiye

Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,

Bu gün size sağlıklı bir kurabiye tarifim var. Tarifin orijinali Deniz İle Sağlıklı Beslenme Bloğunda. Ben de hafta içi iş yerinden çıkıp spora gittiğim için spor öncesi ne yesem diye araştırırken rastladım Deniz’in bloğuna. Çok güzel sağlıklı tarifleri var. Sağlıklı tarif arayanların mutlaka ilgisini çekecektir.

IMG_5825

Fotoğraf kalitesi hem cep telefonundan hem de akşam çekildiği için kalitesiz oldu, özür dilerim😦

Malzemelere gelecek olursak (Parantez içindekiler benim kullandıklarımdır)

1+3/4 su bardağı yulaf ezmesi (Ben küçük boy fıstık ezmesi kavanozunun yarısını kullandım)

2/3 su bardağı parçacıklı fıstık ezmesi

2 yemek kaşığı damla çikolata

1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya çekirdeği (Ben portakal kabuğu rendesi ilave ettim)

1 çay kaşığı toz tarçın

1 yumurta

2 yemek kaşığı erimiş hindistancevizi yağı (2 Yemek Kaşığı zeytinyağı kullandım)

2 yemek kaşığı bal (2 Yemek kaşığı pekmez kullandım)

2 yemek kaşığı kuru üzüm ( 5 adet hurma, bazen incir kullanıyorum)

Ek olarak 1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt kullanıyorum.

Tarif (Denizin sayfasından kopyaladım ve ilaveler yaptım)

Derin bir kap içerisine fıstık ezmesi alınır ve içine yumurta kırılıp bir çatal yardımı ile iyice karıştırılır. Yoğurt , vanilya, tarçın, zeytin yağı , bal/pekmez eklenir ve homojen bir hal alana kadar iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen harcın içine çikolata parçaları ve kuru üzüm/incir/doğranmış hurma eklenir ve iyice karıştırılır. En son yulaf ezmesi eklenir ve yine homojen bir şekilde karışım sağlanır. Un kullanmadığımız için biraz cıvık bir karışım oluyor.  Bu yüzden ben de iki kaşık yardımıyla hamuru alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum. 180 C’de 20 dakika pişirdim. Eğer karışım size çok cıvık gelirse bir miktar kepekli  un  ve ya tam buğday unu katabilirsiniz. Bu benim üçüncü yapışım. Bu sefer yaparken dalgınlıkla yoğurdu fazla kaçırdığım için bir miktar tam buğday unu da ekledim, kıvamı tutturmak için.

Tarife ait diğer püf noktaları için Deniz’in sayfasına bakabilir siniz.  Deniz her şeyi sayfasında detaylı anlatmış. Piştikten sonra soğuduğunda poşete koyup deepfreze de saklayabilir siniz.

Afiyet olsun, sımsıcak sevgiler.

6 responses »

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s