Aşırı Sıcak Günler Kapıda

Sohbet

Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,

Sıcak_DereceBen henüz tatilimi yapmadım, ama tatile gitsek de gitmesek de sıcak her yerde etkini gösteriyor. Aşırı sıcakların yavaş yavaş hissedildiği bu günlerde neler yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz kısaca hatırlatmak istedim.

Saat 10.00-16.00 arası denize girmeyin ve güneşlenmeyin.
Bu saatlerin dışında denize girmek isteyenler güneşten koruyucu krem (en az 15 koruma faktörlü) kullanmalı, şapka ve gözlük gibi gerekli koruyucu önlemleri almalı ve uzun süre kesintisiz güneşlenmemelidir.

Sıcak_Güneş

Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler.
Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır.

Spor Yaparken Dikkatli Olunmalı: Her 1 saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı tüketin
Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatlerinin tercih edilmesi gerekiyor. “Her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Ağır fiziki aktivitelerden kaçınılmalıdır.Sıcak_SuRisk altındaki yetişkinler ve yaşlılar, günde en az iki kez güneş veya sıcak çarpması yönünden izlenmelidir. Bebekler ise bu açıdan daha sık izlenmelidir”

Çocuk, engelli ve evcil hayvanları kapalı ortamlarda bırakmayın
Bebek, çocuk, engelliler ve evcil hayvanların kapalı ve park edilmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalı. “Araçların iç ısıları, klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükselmektedir. Araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunmalıdır. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı, bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir” Sokak hayvanlarını da lütfen unutmayalım. Basit bir yoğurt kabına konulacak bir miktar su bile onlar için çok önemli lütfen unutmayın.Sıcak_Hayvanlar_SuGüneş çarpması durumunda yapılması gerekenler de aşağıdaki görselde çok güzel gösterilmiş.Sıcak_Carpması

İnşallah bu sıcak yaz günlerini sıkıntı yaşamadan, doya doya gezip eğlenerek, en güzel şekilde geçiririz. Lütfen kendinize dikkat edin. Sımsıcak Sevgiler…

Bir cevap »

  1. Ne kadar faydalı bir paylaşım olmuş. İnsanlar gene bir derece kendilerini koruyabililer de hayvanalar için çok zor. Hele susuzluktan kırılıyorlar. Bu güzel paylaşım çin teşekkürler.

    Beğen

  2. Bu yaz yorumlarını eksi 2 derecede okurken içim ısındı. Yazın sıcak yaptı da daha Aralık ayının başında da donuyoruz. Siz de es bir durum yoktur.peydri paylaşım yapmamışsınız inşallah ter

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.