Geçtiğimiz günlerde aceleyle yapılan irmik helvası…
Değişik bir aroma vermesi için portakal kabuğu rendesi ekledim.. Güzeldi… Sizler de denemek isterseniz tarifi bir kaç satır aşağıda…
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
125 gram tereyağ
2-3 Kaşık Dolma Fıstığı
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi ve Suyu
Yağı eritip fıstığı kavurun, irmiği ekleyip rengi dönene dek kısık ateşte kavurun. Kavrulduktan sonra şekerini ekleyin. Portakal kabuğu rendesini bu aşamada ekleyin. Su, portakal suyu ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin (Ben Soğuk Ekledim). Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çekince ocağı kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın. Bu arada daha önce de çilolatalısını yapmıştım onun tarifi de burda, bence ikisi de lezzet konusunda birbiriyle yarışır, artık hangisini denemek isterseniz, belki de ikisini birden denersiniz…
Ilık servis yapın.
Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim… Aysel…
Harika bir tat vermiştir portakal,ellerine sağlık…
BeğenBeğen
eline sağlık. eşim çok sever bizim evdede sıkca karıştırılır:) ama portakallı ne yedim ne pişirdim. çok nefis gözüküyor sevgilerseval
BeğenBeğen
Benim oğlan aklına esince tutturur akşam akşam, anne helva yap! Sana yollıycam bi dahaki sefere:))
BeğenBeğen
İrmik helvasına bayılırım ama portakallı hiç denemedim. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
BeğenBeğen
İrmik helvasını daha yeni yeni yemeye başladım ama hiç portakalla duymadım.ellerine sağlık ilginç ve güzle olmuş
BeğenBeğen
Portakalın lezzeti ve helva off elelrine sağlık canım…
BeğenBeğen
Portakallı aklıma gelmemişti hiç. İyi ki paylaştınız bizimle, portakal sevenlere güzel bir hediye. Teşekkürler.
BeğenBeğen
Hem portakal aromasını, hem irmik helvasını seven biri olarak, niye daha önce denemedim ki diye geçirdim aklımdan. Ellerine sağlık.
BeğenBeğen
Ayselciğimeline sağlık bizde favori tatlıdır irmik helvasıakşama yapacağım ve portakal koyacağım içinekullaklarını çınlatacağımsevgilerimle
BeğenBeğen
Yakınmısın cidden Metroya? Ben Varlık'a geçmeyi düşünüyorum yaza. Yakınlaşırız belkim?
BeğenBeğen
Canımmmm ellerine sağlık misler gibi portakal kokusuna geldim:))Öpüyorum…
BeğenBeğen
ellerine sağlık harika olmuş mis gibi portakal kokulu çok güzel canım
BeğenBeğen
Portakallısını ben de hiç denemedim arkadaşım. Ama çok lezzetli görünüyor, denemekte fayda var. Üstelik mis gibi de portakal kokar, hem pişirirken, hem yerken:))Ellerine sağlık olsun…
BeğenBeğen
çoook severim portakallı denememiştim denenmeli ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler
BeğenBeğen
Aysel'ciğim,Ben epeydir yağsız-şekersiz olarak yapıyorum irmik helvasını. Son seferinde annem de bayıldı! (Yağ-süt ikilisi yerine krema-su ikilisi kullanıyorum, şeker yerine de pekmez ve kuru üzüm)
BeğenBeğen
ellerine sağlık arkadaşım.tadının nasıl olduğu görüntüsünden belli.uzun zamandır yapmıyordum iyi oldu hatırladığım.seni takip etmeye bayılıyorum:))
BeğenBeğen
Buram buram portakal kokar şimdi. Ellerinize sağlık.selamlar;
BeğenBeğen
portakal müthiş lezzet vermiştir ellerine sağlık canımm
BeğenBeğen
Buram buram ne gûzel portakal kokordir simdi hmmm:)) Ellerine saglik canim
BeğenBeğen
portakalda mis kokusu ile enfes bir aroma katmisdir ayselcim ellerine saglik sevgiler
BeğenBeğen
evet bunu denemiştim bir etkinlikte. gerçekten portakal yakışıyor irmik helvasına. elinize sağlık. afiyet olsun.
BeğenBeğen
Ellerine sağlık canım hiç denemedim portakallı ama nefis görünüyor..Sevgilerimle
BeğenBeğen
Mis gibi ayselciğim,miss :)sevgiler..
BeğenBeğen
Bloglarda birkaç kez gördüm denemek istedim fırsat olmadı. Kısmet sizin tarifinizle yapmakmış. Paylaşım için teşekkürler..
BeğenBeğen
portakalın verdiği aromaya bayılırım.. harika olduğuna eminim. ellerinize sağlık..
BeğenBeğen
Mis kokulu bir helva olmuş Aysel'ciğim..Tadına bakan şanslılardan olmak isterdim canım..)Öpüyorum kocaman..)
BeğenBeğen
Allahın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..Yıpranmış ve Katılaşmış Gönülleri Rahmet Meltemiyle Yeşerten Eşsiz Peygamberin Doğum Günü Olan Mevlit Kandilinizi En Içten dileklerimle tebrik ederim.
BeğenBeğen
hayirli kandiller 🙂
BeğenBeğen
Gelip gidip bu helvaya yorum yazıyorum, hadi yenile artık sayfayı:))
BeğenBeğen
portakalı ve içinde olduğu herşeyi çok severim. portakallı irmik tatlısınız ilk defa duyuyorum deneyip görelim
ellerinize sağlık
Sevgiler
BeğenBeğen
Ben vanilyalı çok yaparım ama portakalda çok güzel bir aroma vermiştir eminim.. Ellerinize sağlık.. sevgiler..
BeğenBeğen