Portakallı İrmik Helvası

Standard

Geçtiğimiz günlerde aceleyle yapılan irmik helvası…

Değişik bir aroma vermesi için portakal kabuğu rendesi ekledim.. Güzeldi… Sizler de denemek isterseniz tarifi bir kaç satır aşağıda…

2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
125 gram tereyağ
2-3 Kaşık Dolma Fıstığı
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi ve Suyu

******************

Yağı eritip fıstığı kavurun,  irmiği ekleyip rengi dönene dek kısık ateşte kavurun. Kavrulduktan sonra şekerini ekleyin. Portakal kabuğu rendesini bu aşamada ekleyin. Su, portakal suyu ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin (Ben Soğuk Ekledim). Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çekince ocağı kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.  Bu arada daha önce de çilolatalısını yapmıştım onun tarifi de burda, bence ikisi de lezzet konusunda birbiriyle yarışır, artık hangisini denemek isterseniz, belki de ikisini birden denersiniz…

Ilık servis yapın.

Ziyaretiniz İçin Teşekkür Ederim, Her Zaman Beklerim… Aysel…

Bir cevap »

  1. Ayselciğimeline sağlık bizde favori tatlıdır irmik helvasıakşama yapacağım ve portakal koyacağım içinekullaklarını çınlatacağımsevgilerimle

    Beğen

  2. Portakallısını ben de hiç denemedim arkadaşım. Ama çok lezzetli görünüyor, denemekte fayda var. Üstelik mis gibi de portakal kokar, hem pişirirken, hem yerken:))Ellerine sağlık olsun…

    Beğen

  3. Aysel'ciğim,Ben epeydir yağsız-şekersiz olarak yapıyorum irmik helvasını. Son seferinde annem de bayıldı! (Yağ-süt ikilisi yerine krema-su ikilisi kullanıyorum, şeker yerine de pekmez ve kuru üzüm)

    Beğen

  4. Allahın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..Yıpranmış ve Katılaşmış Gönülleri Rahmet Meltemiyle Yeşerten Eşsiz Peygamberin Doğum Günü Olan Mevlit Kandilinizi En Içten dileklerimle tebrik ederim.

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.