Merhaba Blog Dostlarım, Merhaba Ziyaretçilerim,
Bu gün de hafta sonu Bizim Mutfaktan çıkan Fırın Sütlaç tarifiyle karşınızdayım. Sütlacı severim ama açıkçası son bir-iki seferdir fırında üstünü kızartarak yaptığım fırın sütlacı çok sever oldum. Neredeyse iki kase üst üste yiyebilirim o derece yani 🙂
Bence siz de yapın bana hak vereceksiniz. Nasıl mı yapalım diyorsanız işte tarif.
Malzemeler:
- 1 lt. süt ,
- 1 lt. su ,
- 1 su bardağından biraz az pirinç,
- 1 su bardağı toz şeker, (Tatlı sevenler biraz daha ekleyebilir)
- 1 Yumurta Sarısı
- Üzerine tarçın, fındık, fıstık ya da bir parça sade dondurma, ne isterseniz.
Pirinci ayıklayıp, yıkayıp 1 litre su ile suyu çekene kadar pişirin. Üzerine sütü azar azar ekleyip kısık ateşte karıştırarak süt kaynayana kadar pişirmeye devam edin… Son olarak şekerini ekleyip, eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Bir kepçe ya da biraz daha fazlasını ayrı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin ve içine yumurta sarısını iyice karıştırın. Kaselere aldığınız sütlacın üzerine yumurta sarılı karışımı paylaştırıp su dolu fırın tepsisine yerleştirin. Ve üzeri istediğiniz kıvama gelinceye kadar fırınlayın. Ben fırında biraz fazla tutuyorum. Servis yaparken üzerini gönlünüzce süsleyin. Benim gibi sade sevenlerdenseniz hiç uğraşmayın kaşıklayın gitsin 🙂 Afiyet ola…
Dip Not: Fark ettiyseniz benim tarifimde nişasta yok. Pirincin kendi nişastası yeterli ve sütü azar azar ekleyip kısık ateşte pişirdiğimiz için sütlaç kendi kıvamını yakalıyor. Unuttuğumu sanmayın 🙂
Canım çok lezzetli görünüyor .Bende nişasta bazen koyuyorum.Ellerine sağlık
BeğenBeğen
Eğer fazla vakit yoksa nişasta hızlandırıyor. O zaman kullanıyoruz ancak. Teşekkürler, sevgiler…
BeğenBeğen
Aysel hanım şahane olmuş. Ellerinize sağlık. Sade ve az malzeme ile nefis türk tatlılarımız ne güzel değilmi.? Sevgiler
BeğenBeğen
Teşekkürler Birgül Hanım, Haklısınız bizim tatlılarımızın yerini hiç bir ülke tatlısı tutamaz (yemeklerimiz dahil) 🙂 Sevgiler.
BeğenBeğen
çok sevmiyorum sütlaç ama tabi en zararsız tatlılardan birisi yine de..
BeğenBeğen
vazgeçilmez bir lezzet
BeğenBeğen
Hayır denmeyecek bir tatlı,ellerinize sağlık.
BeğenBeğen
ellerinize sağlık görüntüye tam not:)
BeğenBeğen
Teşekkür ederim Hatice Hanım, beğenmenize sevindim.
BeğenBeğen
bende nişasta kullanmam sütlaçta bu şekilde nefis oluyor ellerinize sağlık görsel de çok iştah açıcı…
BeğenBeğen
🙂 Teşekkür ederim Arzu Hanım, nişasta sanki tadını değiştiriyor gibi geliyor bana 🙂
BeğenBeğen
ellerinize sağlık
BeğenBeğen
Teşekkürler 🙂
BeğenBeğen
Çok merak ettiğim bir tattır fırında sütlaç. Hiç tatmadım ve hiç denemedim… Tarifinizi deneyeceğim. Sevgiler..
BeğenBeğen
Nahide Hanım ben de son 2-3 seferdir fırınlıyorum ve tadı harika oluyor, mutlaka deneyin. Sevgiler…
BeğenBeğen
harika bir tatlı çok severim sen de iyi açıklamışsın buğün iftarda yapacağım 🙂
BLOG:senbenvehayat.blogspot.com.tr
İNSTAGRAM:evintekkizimona
BeğenBeğen
Teşekkürler, umarım güzel sonuçlar alırsın. Sevgiler…
BeğenBeğen
Ellerine sağlık canım sütlaç candır…afiyet olsun sizlere…
BeğenBeğen
Teşekkürler arkadaşım sevgiler…
BeğenBeğen
çok severim sütlacı canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
BeğenBeğen
Teşekkür ederim arkadaşım, ben de fırınlanmış haliyle çok seviyorum…
BeğenBeğen
merhaba
sütlaççç en sevdiklerimden hele birde fırın olursa oofff offff 🙂
elinize sağlık cok güzel görünüyor
sevgiler
BeğenBeğen
Merhaba Mukadder Hanım hoş geldiniz, çok teşekkürler…
BeğenBeğen
nefis bir fırın sütlaç olmuş, ellerine sağlık.
BeğenBeğen
Teşekkür ederim, son kaseyi de dün akşam annemle paylaştım, sevgiyle…
BeğenBeğen
Bugün bunu yapmayı planlıyorum. Teşekkürler
BeğenBeğen