Tuz-Biber Dergisinin 2. Yemek Yarışmasına daha önce yayınladığım Kızartma Sebzeli Türlü İle Katılıyorum…
Değişik bir türlü ile sizlere merhaba diyorum… Değişik olmasının sebebi sebzelerinin kızartılarak yapılmasındadır; bezelye hariç 🙂
Malzemelerimiz:
1 Kg. Bifteklik Dana Eti,
2 Adet Orta Boy Soğan,(Arpacık soğan da kullanılabilir)
5-6 Diş Sarımsak (Arzuya göre daha fazla kullanılabilir rahatsız etmiyor)
2-3 Adet Patlıcan,
2 Orta Boy Patates,
2 Adet Yeşil Biber,
2 Adet Kırmızı Biber,
1 Kase Haşlanmış Bezelye,
3-4 Adet Domates (Ya da Püresi),
2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ,
Tuz, karabiber, kekik
Et olarak da bifteklik et kullanıldı.
Patates, patlıcan küp küp doğranır, biberler irice doğranır. Patates, patlıcan ve biberler sırayla kızartılıp kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınır. Ayrı bir tencerede bifteklik etler kuşbaşı doğranıp az su ilavesi ile haşlanır.
Ayrı bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ konarak halka halka doğranan soğanlar kavrulur, sarımsaklar eklenir. Kabukları soyulup doğranan domatesler üzerine ilave edilerek sotelenir. Kızartılan sebzeler geniş bir tavaya yayılır, bezelyeler eklenir üzerine haşlanan etler döşenir. En üste de soğanlı sarımsaklı domates suyu dökülür. Tuzu, karabiberi ilave edilip,bol kekikle tatlandırılır. Tavanın kapağı kapatılarak kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Yanına sofralarımızın vazgeçilmezlerinden şehriyeli pilavla ikram edilir…
Herkese afiyet olsun.
yemek enfes görünüyor canım. ellerine sağlık. yarışmada başarılar… ayrıca anneannene Allahtan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun. başınız sağ olsun…
BeğenBeğen
yemek enfes görünüyor canım. ellerine sağlık. yarışmada başarılar… ayrıca anneannene Allahtan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun. başınız sağ olsun…
BeğenBeğen
çok güzel bir yemek olmuş..tam benlik desek daha doğru..ellerine sağlık canım..
BeğenBeğen
müşavirim benım:)ellerıne saglık cok lezız et pek aramam ama anlatım ve resımler can cektırıyor:)
BeğenBeğen
Aysel'ciğim,Yarışmayı bilmem ama bu yemek benim gözümde birinciliği hak etmiş görünüyor. İçinde herşeyi var, değişik sebzeleri, eti, yağı, tuzu.Ellerine sağlık, başarılar dilerim canım. Çok sevgiler,
BeğenBeğen
Görüntü süper,ellerine sağlık..
BeğenBeğen
Ellerine sağlık,nefis görünüyor.sevgiler…
BeğenBeğen
damak tadima cok hitap ediyor ellerine saglik Anneannenede allahtan rahmet dilyiorum basiniz sagolsun mekani cennet olsun sevgiler
BeğenBeğen
Başarılar..ellerınıze sağlık nefis görünüyor.
BeğenBeğen
yarışmada başarılar diliyorum yemek harika görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler.
BeğenBeğen
Ah ah şimdi gösterilicek yemek değil bu yani:))))))ben bir etsever olarak bu tarz fotoğraflara dayanamıyorum:(ellerine sağlık yiyen tarafta olmak isterdim!:)
BeğenBeğen
Nefis gözüküyor…Elinize sağlık
BeğenBeğen
Çok lezzetli görünüyor..iyi haftalar sevgiler
BeğenBeğen
Yemek tek kelimeyle harika.Ellerinize sağlık.Sevgiler..
BeğenBeğen
tabak süper kaptım öğle yemeğim için onu ellerine sağlık.bu arada başınsağolsun canım mekanı cennet olsun
BeğenBeğen