Merhabalar,
Evet bir önceki yazımda güncel tarif vereceğimi söylemiştim, ve sözümü tuttum sizler için Köfte Mantolu Patlıcan yaptım. Bu tarifi önce bir TV programında sonra da bloglarda görünce çok beğendim ve denemek için iki kişilik yaptım.
Sizler ölçüyü artırıp misafirleriniz için yapabilirsiniz. Çünkü gerçekten denemeye değen bir oldu. Patlıcanın köz halini zaten sevmeyen yoktur sanırım. Bu tarifte de patlıcanları közleyip, köfte mantosuna sararak fırında pişiriyoruz. Malzeme ölçüsü vermiyorum, kişi sayısına göre siz ayarlarsınız.
Önce kişi sayısına göre patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. Burada kabuklarının kolay soyulması için bir püf noktası paylaşayım. Patlıcanlar közlenince önce bir gazete kağıdına sarıp buzdolabı poşetine koyarak, ağzını kapatıyoruz. Bu şekilde patlıcanları soğumaya bırakın ve köfte harcını damak tadınıza göre hazırlayın. Köfte harcınızı hazırlarken yumurta akı da koyarsanız, patlıcanları sararken dağılmasını önlemiş oluruz.
Patlıcanları soyduktan sonra bir buzdolabı poşetini açıp köfte harcımızı poşetin üzerine yayıp poşetin bir kısmını da üzerine kapatın ve elimizle incelterek açıyoruz. Açılan köftenin içine bir adet bütün patlıcanı koyup yine poşet yardımıyla patlıcanı dağıtmadan sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine ufak parçalar halinde tereyağ bırakıp fırında bir miktar köfteler kızarana kadar tutuyoruz. Ayrıca bir miktar domates sosu yapıp köfteler kızarınca domates sosunu da döküp biraz daha fırında tutuyoruz. Domates sosuna bir iki diş sarımsak eklerseniz pişerken mutfağınızı harika bir koku saracaktır. Ben tepsi boş kalmasın diye patates de dilimledim. Tercihe göre biraz soğan halkaları da eklenebilir. Sizi yanıltmayacak ve fazla da yormayacak hoş bir yemek isterseniz patlıcan mantolu köfte tam size göre. Hadi bu akşam bir değişiklik yapın ve patlıcanı bir de böyle deneyin.
Ve Ramazan Hadisimiz,
Bir dönem bloglarda çok moda bi tarifti 🙂
Ellerinize sağlık, iftara çok yakışacaktır.
BeğenBeğen
Merhaba Papatya Prenses, hoş geldin. Evet ben biraz modanın arkasından yürüdüğüm için tarifi denemekte geciktim. ama olsun bundan sonra daha sık deneyeceğim kesin 🙂
BeğenBeğen
ziyaretin ve yorumun için çok teşekür ederim canım.herzaman beklerim.sevgiler.
BeğenBeğen
Bu tarifi hala denemeyenlerdenim. Güzel olacağına eminim ama henüz o cesareti bulmadım kendimde. Yalnız verdiğiniz püf noktaları çok işe yarayacak. Belki bu püf noktalarının verdiği cesaretle ben de yaparım. Teşekkürler ve elleinize sağlık
BeğenBeğen
Sevgili Sarkaç, riskli bir tarif değil, sen halledersin mutlaka, sevgiyle kal…
BeğenBeğen
bende hala bu tarifi denemeyenlerdenim,nefis görünüyor 🙂
BeğenBeğen
Hoşgeldin Sevgili Gülşen, bu tarifi denemenizi tavsiye ederim, pişman etmeyecek bir tarif, sıcacık sevgiler…
BeğenBeğen
merhaba elinize sağlık
gerçekten çokk lezzeetli bir tarif
BeğenBeğen
Teşekkürler Muko, senin de ellerine sağlık, hoş geldin…
BeğenBeğen
Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü olmuş.
Sevgiyle kalın.
BeğenBeğen