Merhaba Blog Dostları, Merhaba Ziyaretçilerim,
Herkese iyi haftalar diliyorum. Geçtiğimiz haftalarda Lokum.com Ürün Müdürü Can Bey ile yaptığımız görüşme sonucu bana ürünlerini deneyimlemem için bir paket gönderdiler. İçinde Taze kaşar, taze keçi peyniri, kurutulmuş domates ezmesi, Karadeniz yöresine özel Kolot Peyniri (Kuymak yapımında kullanılan) ve çekirdeksiz yeşil zeytin vardı.
Ben de bu ürünleri bir araya getirerek -keçi peyniri hariç- güzel bir Pizza yaptım. Keçi peyniri için ayrıca bir çalışmam olacak. Ürünlerin hepsi özenle paketlenmiş, bozulma ihtimaline karşı ısı yalıtımlı paketlerde ve buz aküsü desteklenmiş olarak geldi. Burdan Can Bey ve Lokum.com’a özenli gönderileri için teşekkür ediyorum.
Gelelim Pizzamızın yapım aşamasına;
Bizim misafirlerimiz de olduğu için ölçüyü fazla tuttum ve vereceğim ölçülerle bir orta boy Borcam bir de Fırın tepsisi Pizza çıktı. Sizler bu ölçüyü kendinize göre azaltabilirsiniz.
6 Su Bardağı Un
1 Küp Yaş maya+1 Paket instant maya
Ilık Su
1 Tatlı kaşığından biraz fazla tuz
1 Tatlı kaşığı toz şeker
3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
Kahvaltılık Cevizli Kurutulmuş Domates Ezmesi
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası,
2-3 Diş Sarımsak,
Taze Kaşar Peyniri Rendesi
Kolot Peyniri Rendesi
Yeşil Zeytin
Sucuk, sosis,
Kırmızı Kapya Biber,
Kekik
Derin bir kaba unun 4-5 bardaklık kısmını koyarak ortasını açın. Orta kısmına ılık suda erittiğimiz yaş maya ve instant mayayı tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyin. Hamuru yoğururken kalan unu da yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edince hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Ben pizza öncesi kek pişirdiğim için fırının yüksek ısısı biraz geçince Hamuru fırında mayalanmaya bıraktım. Dolayısıyla süreç kısaldı.
Hamur mayası gelince önce kullanacağınız kabın tabanını yağlayıp hamuru istediğiniz incelikte yayın. Üzerine kurutulmuş domates ezmesi ve biraz suyla kıvamı açılan domates salçasına ezilmiş sarımsak ve kekik ekleyip sürün. Hamuru bu haliyle 10 dakika kadar pişirdikten sonra çıkartıp önce kaşar peyniri rendesinin bir kısmını (Kolot Peyniri ve taze kaşar rendesini karıştırarak ekledim) sonrasında diğer malzemeleri ekleyip tekrar fırınlayın. Pişmesine yakın en son kalan kaşar peyniri rendesini ekleyip peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayıp sıcakken servis edin.
Ben hamuru borcama döşedikten sonra sosunu sürdüm kenarlarına kaşar peyniri rendesi döküp kıvırdım. Kıvırdığım kenarların da üzerine hafifçe sıvı yağ sürdüm. Bizim ev de pizzaya bayılan iki küçük yiğenim var ve onların pizzayı yerken ki halleri görülmeye değerdi 🙂
Lokum.com’dan alış veriş yapıp bu güzel ürünleri ve daha fazlasını tatmak isterseniz Lokum.com size bir tık mesafesinde 🙂 Lokum.com
Onur’un Pizza daha sıcakken dayanamayıp yemeye başlaması 🙂
Burak Kardeşi Onur’un kulağına o dilimi bana verirsen yeni arabamı sana veririm diye fısıldarken 🙂
Kapanın elinde kalan pizzalar 🙂
Teşekkürler Lokum.com
Pizza çok iştah açıcı görünüyor diyecektim ki Baktım kapış kapış edilmiş.Ellerine sağlık.
BeğenBeğen
Aynen öyle oldu Gülten Abla, kapış kapış gitti 🙂
BeğenBeğen
Pizza nefis görünüyor, kuymakta kullanılan peynir bildiğim kadarıyla tuzsuz ama çabuk erimesi sayesinde eminim pizzaya çok yakışmıştır.
Sevgiler
BeğenBeğen
Evet Evren Hanım kolot peyniri tuzsuz bir peynir. Ama diğer malzemelerle birleşince gayet güzel oldu. Teşekkürler 🙂
BeğenBeğen
Kıyamam ..çocuklar çok şekerler..:) Pizzanızda çok nefis görünüyor,ellerinize sağlık.Afiyet olsun.
Sevgiler
BeğenBeğen
Çocuklar evimizin neşesi. Teşekkürler, sevgiler…
BeğenBeğen
Ufaklıklarda çok beğenmiş pizzayı belli 😉 ellerinize sağlık
BeğenBeğen
En sevdikleri şey bir pizza iki lahcamun 🙂 Teşekkürler Lokum Pilavı 🙂
BeğenBeğen
süper yaa.. içindekiler belli en azından..
BeğenBeğen
Teşekkür ederim 🙂
BeğenBeğen
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor..
BeğenBeğen
Sedalı Lezzetler çok teşekkürler 🙂 🙂 🙂 Ama bloğunuzu bulamadım. Tekrar uğradığınızda bloğunuzu yazar mısınız.
BeğenBeğen
Ellerine sağlık Ayselcim, pizzan müthiş görünüyor, malzemeler de süpermiş, senden tam not aldığına göre ben de denemek isterim…
BeğenBeğen
Ellerinize sağlık, kolot peynirinin belki başka bir adı vardır, ilk kez duydum. Pizzanız çok güzel görünüyor. Sevgiler.
BeğenBeğen
Aslında benim de kolot peyniriyle ilk tanışmam oldu bu tarif ama biraz araştırınca kuymak/mıhlama yapımında sık kullanılan bir peynir olduğunu gördüm. Ziyaretiniz için teşekkürler, sevgiler….
BeğenBeğen
harika olmuş bayıldım
BeğenBeğen
🙂 🙂 🙂 Teşekkür ederimmmm
BeğenBeğen
Ellerinize sağlık .
Nefis görünüyor.
Kolot peyniri müthiş bir lezzet farkı yaratmıştır eminim ki…
Afiyetler olsun sevgiler…
BeğenBeğen
Ellerinize saglik.. Cok istah acici gozukuyorlardi…
BeğenBeğen
Teşekkürler Filiz Hanım, sevgiler…
BeğenBeğen
Pizza kapışilmış ellerinize saglik….Belli ki nefis olmuş…
BeğenBeğen
nefis görünüyor, elinize sağlık
BeğenBeğen
Teşekkürler 🙂
BeğenBeğen
ay kıyamam acıkmış(lar) elinize sağlık kaar peynirinden bakası yakımaz diye düünüyordum pizzaya demek öyle değilmiş
BeğenBeğen
Kolot peyniriyle benim de ilk tanışmam oldu ama son olmayacak 🙂 Sevgiler…
BeğenBeğen
Kapanın elinde kalır tabii pizzalar bu kadar nefis olursa canım eline emeğine sağlık miniklerin haline bayıldım çok şekerler Rabbim nazarlardan korusun onları,sevgilerimle
BeğenBeğen
Çok teşekkürler, sevgiler…
BeğenBeğen
Fotoğraflar harika…sıcak bir aile ortamı..Ellerinize sağlık…Sevgiler..
BeğenBeğen
oyyyy o nefis pizalara yumulan minik elleri yesinler:)
ellerinize sağlık
BeğenBeğen
Ellerinize sağlık.
BeğenBeğen
Teşekkür ederim, hoş geldiniz 🙂
BeğenBeğen
Nefisss en sevdiğim el yapımı pizza..Orada olsam bir dilim de ben alırdım:))Ellerinize sağlık.Sevgiler..
BeğenBeğen
Teşekkürler Arzu Hanım, çocuklar pizzayı çok sevince halaları olarak onları sevindirmek beni de mutlu ediyor. Sevgiler…
BeğenBeğen
Kapanın elinde kalmış pizzalar… E haksız da değiller ama..:) Nefis görünüyor. elelrinize sağlık…
BeğenBeğen