Ev Yapımı Pizza

Standard

Merhaba Blog Dostları, Merhaba Ziyaretçilerim,
Herkese iyi haftalar diliyorum. Geçtiğimiz haftalarda Lokum.com  Ürün Müdürü Can Bey ile yaptığımız görüşme sonucu bana ürünlerini deneyimlemem için bir paket gönderdiler. İçinde Taze kaşar, taze keçi peyniri, kurutulmuş domates ezmesi, Karadeniz yöresine özel Kolot Peyniri (Kuymak yapımında kullanılan) ve çekirdeksiz yeşil zeytin vardı.

Ben de bu ürünleri bir araya getirerek -keçi peyniri hariç- güzel bir Pizza yaptım. Keçi peyniri için ayrıca bir çalışmam olacak.  Ürünlerin hepsi özenle paketlenmiş, bozulma ihtimaline karşı ısı yalıtımlı paketlerde ve buz aküsü desteklenmiş olarak geldi.  Burdan Can Bey ve Lokum.com’a özenli gönderileri için teşekkür ediyorum.

Gelelim Pizzamızın yapım aşamasına;
Bizim misafirlerimiz de olduğu için ölçüyü fazla tuttum ve vereceğim ölçülerle bir orta boy Borcam bir de Fırın tepsisi Pizza çıktı. Sizler bu ölçüyü kendinize göre azaltabilirsiniz.

6 Su Bardağı Un
1 Küp Yaş maya+1 Paket instant maya
Ilık Su
1 Tatlı kaşığından biraz fazla tuz
1 Tatlı kaşığı toz şeker
3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için
Kahvaltılık Cevizli Kurutulmuş Domates Ezmesi
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası,
2-3 Diş Sarımsak,
Taze Kaşar Peyniri Rendesi
Kolot Peyniri Rendesi
Yeşil Zeytin
Sucuk, sosis,
Kırmızı Kapya Biber,
Kekik

Derin bir kaba unun 4-5 bardaklık kısmını koyarak ortasını açın. Orta kısmına ılık suda erittiğimiz yaş maya ve instant mayayı tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyin. Hamuru yoğururken kalan unu da yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edince hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Ben pizza öncesi kek pişirdiğim için fırının yüksek ısısı biraz geçince Hamuru fırında mayalanmaya bıraktım. Dolayısıyla süreç kısaldı.

Hamur mayası gelince önce kullanacağınız kabın tabanını yağlayıp hamuru istediğiniz incelikte yayın. Üzerine kurutulmuş domates ezmesi ve biraz suyla kıvamı açılan domates salçasına ezilmiş sarımsak ve kekik ekleyip sürün. Hamuru bu haliyle 10 dakika kadar pişirdikten sonra çıkartıp önce kaşar peyniri rendesinin bir kısmını (Kolot Peyniri ve taze kaşar rendesini karıştırarak ekledim) sonrasında diğer malzemeleri ekleyip tekrar fırınlayın. Pişmesine yakın en son kalan kaşar peyniri rendesini ekleyip peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayıp sıcakken servis edin.

Ben hamuru borcama döşedikten sonra sosunu sürdüm kenarlarına kaşar peyniri rendesi döküp kıvırdım. Kıvırdığım kenarların da üzerine hafifçe sıvı yağ sürdüm. Bizim ev de pizzaya bayılan iki küçük yiğenim var ve onların pizzayı yerken ki halleri görülmeye değerdi 🙂

Lokum.com’dan alış veriş yapıp bu güzel ürünleri ve daha fazlasını tatmak isterseniz Lokum.com size bir tık mesafesinde 🙂 Lokum.com

IMG_3429
IMG_3435IMG_3442
Onur’un Pizza daha sıcakken dayanamayıp yemeye başlaması 🙂
IMG_3443
Burak Kardeşi Onur’un kulağına o dilimi bana verirsen yeni arabamı sana veririm diye                                  fısıldarken 🙂
IMG_3444
Kapanın elinde kalan pizzalar 🙂
IMG_3448

Teşekkürler Lokum.com

Bir cevap »

  1. Pizza nefis görünüyor, kuymakta kullanılan peynir bildiğim kadarıyla tuzsuz ama çabuk erimesi sayesinde eminim pizzaya çok yakışmıştır.

    Sevgiler

    Beğen

  2. Ellerine sağlık Ayselcim, pizzan müthiş görünüyor, malzemeler de süpermiş, senden tam not aldığına göre ben de denemek isterim…

    Beğen

    • Aslında benim de kolot peyniriyle ilk tanışmam oldu bu tarif ama biraz araştırınca kuymak/mıhlama yapımında sık kullanılan bir peynir olduğunu gördüm. Ziyaretiniz için teşekkürler, sevgiler….

      Beğen

  3. ay kıyamam acıkmış(lar) elinize sağlık kaar peynirinden bakası yakımaz diye düünüyordum pizzaya demek öyle değilmiş

    Beğen

  4. Kapanın elinde kalır tabii pizzalar bu kadar nefis olursa canım eline emeğine sağlık miniklerin haline bayıldım çok şekerler Rabbim nazarlardan korusun onları,sevgilerimle

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.