BEYAZ KREMALI YAŞPASTA

Standard

Cumartesi günü eski işyerimden arkadaşlarım bizdeydi. Hepsi çok sevdiğim birbirinden tatlı arkadaşlarım. Onlar için hazırladığım ikramlardan Beyaz Kremalı Yaşpastayla başlamak istiyorum… Aslında sırada bekleyen başka tarifler var ama arkadaşlarımın hepsi pastayı çok beğendiklerini söyleyince öncelik sırası değişti… Hepsi ayrı ayrı tarif isteyince bende siteye yazayım ordan alırsınız dedim (Reklamımı da yaptım 🙂 ) Bu arada diğer hazırladıklarımı da sırasıyla vermeye çalışacağım (Yeşil Mercimekli Salata, Börülce Salatası, Şeker Hamurlu Top Kek, Çikolata Topları, Yalancı İçli Köfte Böreği, Peynirli Ispanaklı Börek)
Aslında nasıl bir pasta yapacağıma karar vermek zor oldu. En sonunda yılbaşında yaptığım pastanın beyaz kremalı versiyonunda karar kıldım…
Pandispanyasını yine Misss Zerrin’in tarifiyle yaptım. Zaten o da Kekevinden almış. Kekevinde birbirinden güzel tarifler var incelemenizi tavsiye ederim.

Pandispanya Hamuru İçin Malzemeler:
. 4 yumurta
. 3/4 su bardağı toz şeker
. 3/4 su bardağı elenmiş un
. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
. 1 cimdik tuz

Pandispanyanın Yapılışı

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz. Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir çimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın. Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Açık sarı bir renk alana kadar çırpılması yeterli. Daha önce çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın.

Unu ilave edip yavaşça karıştırın. Kaşık yada spatula ile karıştırlması daha uygun olur.Ve sıvı yağı da ilave edip hafifçe karıştırın.

Kalıbınızı önce yağlayıp sonra unlayıp unun fazlasını silkeledikten sonra hamurunuzu dökün. Ben kelepçeli kalıp kullandım. 175 dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Benimki yaklaşık 40-45 dakikada pişti. Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. soğumaya bırakın. Ben Kalıbın kenarlarına ince ince kestiğim yağlı kağıtlardan koymuştum çıkartması kolay olsun diye. İşe yaradı ve daha kolay çıkarttım kalıpdan.

Ara ve üst kreması içinde Pastacı Burcu’nun tarifini çoğaltarak uyguladım.

Krema Malzemeleri

. 750 gr süt
. 3 çay bardağı toz şeker
. 1.5 çay bardağı un
. 3 tatlı kaşığı buğday nişastası
. 3 yumurta sarısı
. 1 paket vanilya
. 2 Paket Beyaz Çikolata (160 gr) (Benim eklemelerim)
. 1/2 Paket Krem Şanti (Benim eklemelerim)
Yapılışı
Yumurta sarısı ve şekeri mikserle hafifçe çırpın. Sütün bir kısmını ekleyip tekrar çırpın. Yumurta sarıları şekerle iyice kaynaşana kadar çırpmaya devam edin. Sonrasında unu ve vanilyayı ekleyip sütünü azar azar ekleyerek ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra iki paket çikolatayı kırarak kremaya yedirin. Karıştırarak ılınmasını sağlayın.

Pandispanya soğuduktan sonra ikiye kestim. Islatmak için muzlu süt kullandım. Birinci kata kremasını sürdükten sonra 3 adet muzu önce ortadan ikiye sonrada uzun parçalara keserek yerleştirdim. Üzerine ikinci katı koydum. Bu arada kalan krema iyice ılıdı ve 1/2 Paket Krem Şantiyi kremaya ekleyerek mikserle çırptım. Pastanın üzerini ve yanlarınıda bu kremayla kapladım. Üzerini bol miktarda hindistancevizi yanlarını da file fındıkla süsledim.
Herkese afiyet olsuuuuuuuunnn…

cupcakes
Reklamlar

About Bizim Mutfak-Aysel

2007 Ekiminde (sicakpaylasimlar.blogspot'da) başlayan macera 2012'den bu yana wordpressde devam etmekte. Mutfakta Olmayı Çok Seven Ankaralı Bir Mali Müşavirin paylaşımlarındasınız.

40 responses »

  1. Aysel’ciğim,Teşekkür ederim.Pastan yumuşacık ve çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.Ben bildiğimiz plastik buz kalıplarını kullanıyorum, marketlerde olan türden, Betekar sokakta ki çağdaştan almıştım ama başka marketlerde degördüm.Öpüyorum.

    Beğen

  2. Ayselll, ne güzel görünüyor, yumuşacık ve lezzetli olduğu belli..Of off ne tarifler vardır şimdi sende..Bekliyoruz effenimmSevgiler kocaman

    Beğen

  3. Ayselciğim,nefis olmuş pastan ellerine sağlık. şu aralar her gördüğüm pandispanyayı not ediyorum deneyeceğim. en güzelini bulana kadar. menüde de yok yok. tariflerini bekliyorum dört gözle. sevgiler

    Beğen

  4. selam arkadaşım,pasta harıka olmuş iştah açıcı bır goruntusu var.sankı kar yağmış gıbı goruntusu olmu.ellerıne sağlık…sizi arkadaş lısteme ekeldım..

    Beğen

  5. PASTACİTY İSİMLİ BLOĞUM HACK’LENMİŞTİR . PASTACİTY ADI ALTINDA GELEN YORUMLAR VE YAZILAR BANA AİT DEĞİLDİR ARKADAŞLAR. UMARIM SİTEME TEKRAR KAVUŞABİLİRİMSEVGİLERFUNDA

    Beğen

  6. Aysel’ciğim,Sizde senin pastalar eşliğinde sımsıcak bir paylaşım yaşamışsınız. Ne güzel olmuş.Pastan da enfes görünüyor canım, ellerine sağlık. Yiyenlere de afiyetler olsun.Sımsıcak sevgilerimle,

    Beğen

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s