Ispanaklı Revani

Standard

Berat_KandilBERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN… BU GÜZEL GECEDE YAPILAN TÜM DUA ve İBADETLERİN KABUL OLMASI DİLEĞİYLE…

IMG_4103

Merhaba blog dostlarım, merhaba ziyaretçilerim,

Bu gün Bizim Mutfakta Ispanaklı Revani var. Hafta sonu ağbimlere şehir dışından ani gelen misafirleri için ben de tatlı yaparak menüye destek verdim. Ispanaklı revaniyi ilk kez denedim ve açıkçası ıspanak kokar mı tatlının dokusunu bozar mı diye çekinirken, tarifi aldığım arkadaşım Kevser’in Mutfağındaki püf noktalarını okuyunca denemeye karar verdim. İyi ki de denemişim, tadına bakan herkes çok beğendi, benim tatlı sevmeyen Burak Paşam bile yediyse sınıfı geçmiştir.

Tarifi birebir aynen uyguladım, sadece küçük bir eklemem oldu o da yine ıspanağı ilk kez tatlıda kullanmam nedeniyle.

İşte Malzemeler ve Tarif (Kevser Arkadaşım’dan Kopyaladım)

Malzemeler:
3 adet yumurta,
1/2 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı ıspanak püresi,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,

2-3 Yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi de benim eklemem 🙂 Ama çok yakıştı

Şerbeti için;
3 su bardağı su,
3 su bardağı şeker, (Şekeri 2,5 Su bardağı olarak kullandım)
1 dilim limon,
Üzeri için;
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı süt,
Süslemek için çekilmiş antep fıstığı.
Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın,
Yoğurt, ıspanak ve sıvı yağı ekleyip çırpın,
Un, irmik ve kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpın,
Dibini yağladığınız küçük boy (22*22 cm) dikdörtgen borcama döküp önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin,

Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp limonu da bütün bir şekilde içine atın ve şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın,
İstediğiniz koyuluğa ulaştığında ateşten alın,
Revani ve şerbet ılınınca şerbeti revaninin üzerine gezdirin,
Şerbetini çekince krem şantiyi sütle koyulaşana kadar çırpın,
Revaninin üzerine yayın, (Burada benim de bir uyarım olacak, revanin iyice soğumasını bekleyin ki krem şanti erimesin. Benim vaktim kısıtlı olduğu için biraz ılıkken kremasını sürdüm ama görüntüden de anlaşılacağı gibi hafif eridi ve Kevserin ki gibi kalın durmadı)
Üzerini çekilmiş antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. (Bizim Mutfakta antep fıstığı olmadığı için kullanmadım)

Tarif için Kevser arkadaşıma teşekkür ediyorum.  Mutfağında çok güzel tarifleri de var, uğrayın derim.

Sizlere de Ispanaklı Revaniyi tavsiye ediyorum. Yapın, yiyin, paylaşın 🙂 Afiyet olsun, sevgiler…
Portakallı Revani tarifime bakmak isterseniz linki burada: Portakallı Revani

Reklamlar

39 responses »

  1. Ispanaklı Kek ıspanaklı pasta derken şimdi de revani… Ispanak çok faydalı bir besin ve tatlılarda da kullanılıyor olması çok güzel.. Hep alışkanlığımız sebze olarak tüketilmesidir ya.. Fakat hep düşünmüşümdir bu tür sebzeler şekerle birleştiğindenasıl bir reaksiyon gösteriyor.. Acaba zararlı hale gelebiliyor mu? Bunu yine de bir bilene danışmak lazım sanırım..

    Liked by 1 kişi

Değerli Yorumlarınızla Siteme Değer Kattığınız İçin Teşekkürler.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s